Almanya'da 'açlığa karşı politikalar' konferansı

Almanya Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın davetiyle, Berlin’de düzenlenen 'Açlığa Karşı Politikalar' konferans dizisinin on birincisinde, tarımda ihtiyaç duyulan yatırımların ve gıda sisteminin nasıl sorumlu bir şekilde geliştirilebileceği...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da 'açlığa karşı politikalar' konferansı

Almanya Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın davetiyle, Berlin’de düzenlenen 'Açlığa Karşı Politikalar' konferans dizisinin on birincisinde, tarımda ihtiyaç duyulan yatırımların ve gıda sisteminin nasıl sorumlu bir şekilde geliştirilebileceği konusu tartışıldı.

Bu bağlamda Federal Gıda ve Tarım Bakanı Christian Schmidt, tarımın dünya çapında daha verimli, uyum yeteneği daha yüksek ve daha dayanıklı hale getirilmesini isteyerek, şöyle konuştu: "Küresel olarak tarımımız krizlerin ardından hızla toparlanabilecek ve yeni çerçeve koşullarına uyum sağlayabilecek duruma getirilmelidir. Bu nedenle, tarım ve gıda ekonomisine yapılacak sorumlu kamu ve özel yatırımlarına dünyamızın pek çok yerinde acilen ihtiyaç vardır."

2050 yılına kadar dünya çapında yaklaşık 9 milyarlık bir nüfusun beslenmesi gerekecek. Sürdürülebilir tarım sadece açlık ve yoksulluk ile mücadelenin anahtarı olmanın yanı sıra, daha fazla ve sürdürülebilir gelişmenin de anahtarı konumunda.

Tarım sektörüne yapılacak ek yatırımlar ve genel katma değer zinciri açlıkla mücadelede ve tarımsal alanları stabilize etmede yardımcı unsurlar. Ancak yatırımların zararlara yol açmaması da gerekiyor. Federal Gıda ve Tarım Bakanı Schmidt’in görüşüne göre, yatırımlar çevreyle uyumlu olmalı, doğal kaynaklara ulaşım haklarını korumalı ve insan haklarına saygı göstermeli, hatta olabildiğince özendirmeli. CİHAN

Yorumlar