Almanya'da 63 yaşında emeklilik için 6 bin başvuru

Almanya’da 1 Temmuz 2014’ta yürürlüğe girecek 63 yaşında emekliliğe ilişkin kanun daha uygulamaya konmadan büyük ilgi gördü.Bild gazetesinin bugünkü baskısında yer alan habere göre, Alman Emeklilik Sigortası’na (DRV) federal düzeyde...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da 63 yaşında emeklilik için 6 bin başvuru

Almanya’da 1 Temmuz 2014’ta yürürlüğe girecek 63 yaşında emekliliğe ilişkin kanun daha uygulamaya konmadan büyük ilgi gördü.

Bild gazetesinin bugünkü baskısında yer alan habere göre, Alman Emeklilik Sigortası’na (DRV) federal düzeyde başvuranların sayısı 6 bini aştı. Emeklilik uzmanları en az aynı sayıda da eyaletlerin emeklilik kasalarına başvuru yapıldığını kaydetti.

Alman Sanayii ve Ticaret Odası’ndan (DIHK) Eric Schweitzer, yeni emeklilik kanunu ile birlikte çalışanların 63 yaşına gelince nasıl emekli olacaklarını şimdiden araştırmaya başladığını söyledi.

Gazeteye konuşan Schweiter’a göre söz konusu gelişme Almanya’daki işverenler için kaygı verici bir düzeye doğru ilerliyor.

Çalışabilecek konumda olan pek çok kişinin istirahate çekilmek istemesini büyük bir kaygı ile izlediklerini belirten Schweitzer, bu gelişmenin ekonomi için kayıp anlamına geldiğini söyledi.

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni kanun 45 yıl pirim ödeyenlere 63 yaşında emekli olma hakkı tanıyor. Prim kapsamına işsizlik parası alının dönem de dahil ediliyor. Ancak sosyal yardım alanların durumu bu kapsamın dışında kalıyor. CİHAN

Yorumlar