Almanya'da 40 bin kişilik istihdam artışı

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK), bu yıl içerisinde 40 bin kişilik istihdam alanı açılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da 40 bin kişilik istihdam artışı

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK), bu yıl içerisinde 40 bin kişilik istihdam alanı açılacağını duyurdu. Araştırma sonuçlarını bir basın toplantısı ile paylaşan DIHK, soruları cevaplayan şirketlerin yüzde 34’ünün ihracatta yüzleri güldürecek bir artış beklentileri olduğunu açıkladı. Sanayici ve tüccarların ise yarıdan fazlasını teşkil eden yüzde 56’sının en azından bir kötüye gidiş olmayacağı beklentisi içinde olduğu kaydedildi.

İhracat ve iç piyasada ciddi hareketlilik olduğunu vurgulayan DIHK Müdürü Martin Wansleben, birçok branşta iş alanlarının geliştirilmesi ve yeni yatırımların söz konusu olduğuna işaret etti. Umutlanmalarına sebep olarak ise Avrupa Birliği ülkelerindeki yeniden yapılandırılan sanayii, ABD ve İngiltere’deki ekonomilerindeki iyileşmelerin ve en önemlisi ise gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik gelişmelerin iyi sinyaller veriyor olmasını gösterdi.

Wansleben, sanayicilerin endişelerine de tercüman oldu. Sanayicilerin özellikle yüksek enerji fiyatları ve yenilenebilir enerji katma değer vergisinin (EEG) yüksekliğinden şikayetçi olduklarını dile getirdi. Araştırmaya katılan sanayici ve tüccarların yüzde 63’ü hammadde ve enerji fiyatlarının artmasının kendileri için çok önemli bir risk faktörü olduğunu düşünüyor.
CİHAN

Yorumlar