Almanya'da 300'ün üzerinde meslek kursu var

Almanya’da 300’ün üzerinde mesleği öğrenme imkanı olmasına rağmen özellikle Türk gençleri belli mesleklerde yoğunlaşarak ya başarısız oluyor ya da sevmediği bir işi yapmak zorunda kalıyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da 300'ün üzerinde meslek kursu var

Almanya’da 300’ün üzerinde mesleği öğrenme imkanı olmasına rağmen özellikle Türk gençleri belli mesleklerde yoğunlaşarak ya başarısız oluyor ya da sevmediği bir işi yapmak zorunda kalıyor. "Kızlar Günü ile Delikanlılar Günü" ise gençlere Almanya’da öğretilen mesleklerin ne kadar çeşitli olduğunu ve her gence kendisine uygun bir mesleğin mutlaka olacağını gösteriyor.

Almanya’da 300’ün üzerinde meslek öğrenme imkanı bulunuyor ancak göçmen ailelere mensup gençlerin seçimleri belli mesleklerde toplanıyor. Türk gençleri arasında kızlar en çok kuaförlük, kasiyerlik ve doktor yardımcılığı gibi mesleklere odaklanırken erkek gençler araba tamircisi, elektrik tesisatçısı, boyacı badanacı, tezgahtar gibi mesleklerde yoğunlaşıyorlar.

BERLİN BİRİNCİ SIRADA

Meslek eğitim çağına gelen kız ve erkek öğrencilerin dikkatlerini değişik branşlardaki mesleklere çekmek, teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan yeni meslekler üzerine bilgilendirmek, kız öğrencilerin ilgisini teknik mesleklere de çekmek amacıyla düzenlenen Kızlar Günü ile Delikanlılar Günü (Girls Day / BoysDay) bu yıl 27 Mart’ta yapılacak.

Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres Kızlar Günü ile Delikanlılar Günü’ne geçen yıl 85 bin öğrencinin katıldığını bildirdi. İlgili etkinliğe katılımın Berlin’de yüksek olduğuna işaret eden Scheeres, Berlin’in katılım yoğunluğu açısından eyaletler arasında birinci sırada olduğunu söyledi. Berlin Eğitim Senatörü, katılımcı sayısını arttırmak için okul yönetimlerine seslendi ve müdürleri Kızlar Günü ile Erkekler Günü’nü desteklemeye çağırdı.

ALMANYA ÇAPINDA YAPILIYOR

Kızlar Günü ile Delikanlılar Günü Almanya çapında düzenleniyor. Önce Kızlar Günü olarak hayata geçirildi. Bu yıl 27 Mart’ta Kızlar Günü 14’üncü kez gerçekleştirilecek, Delikanlılar Günü ise 4’üncü kez yapılacak. Etkinlikte gün boyunca kızlarla erkekler eğitim branşındaki mesleklerden teknik ve doğal bilimler branşındaki mesleklere kadar bir çok olanda meslek sahipleriyle görüşüp çeşitli meslekleri tanıma imkanına sahip olacaklar. Sadece meslek eğitimi alanında değil, üniversiteye gitmek isteyen gençler de okuyacakları bölüm konusunda yardım alabilecekler

O GÜN SINAV OLMASIN

Meslek eğitim uzmanları meslek seçiminin gelecek açısından çok önemli olduğuna değiniyor ve gençlere meslekleri tanıyıp yatkın oldukları bir mesleği öğrenmelerini tavsiye ediyor. Uzmanlar, her gün mutsuz bir şekilde işe gitmenin sanıldığından çok daha zor olduğuna dikkat çekiyor. Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres “Tüm Berlin okullarına bu kampanya gününe destek vermelerini tavsiye ediyorum. Öğrencilerin 27 Mart’taki etkinliğe rahat rahat katılabilmeleri için o gün ne yazılı ne de sözlü sınav yapılmasın. 5’inci sınıftan itibaren tüm öğrencilerin Kızlar ve Delikanlılar Günü’ne katılıp bilgilenmelerini istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar