Almanya sosyal yardımı kötüye kullanan AB vatandaşlarıyla mücadele edecek

Federal İçişleri Bakanlığı, Federal Sosyal ve Çalışma Bakanlığı, Almanya’nın sosyal sistemini kötüye kullanan Avrupa Birliği vatandaşlarıyla daha fazla mücadele edecek.

Google Haberlere Abone ol
Almanya sosyal yardımı kötüye kullanan AB vatandaşlarıyla mücadele edecek

Federal İçişleri Bakanlığı, Federal Sosyal ve Çalışma Bakanlığı, Almanya’nın sosyal sistemini kötüye kullanan Avrupa Birliği vatandaşlarıyla daha fazla mücadele edecek. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Çalışma Bakanı Andrea Nahles AB’den göçle ilgili ara raporu tanıtırken yaptıkları açıklamada, AB’den göçün arttığını ve bunun serbest dolaşım kapsamında ülkenin faydasına olmakla birlikte sosyal sisteme zarar verenlerle mücadele edeceklerini belirttiler.

Almanya’da 2,8 milyon AB vatandaşının yaşadığını ifade eden bakanlar, Romanya ve Bulgaristan’ın serbest dolaşım hakkı elde etmesiyle bu rakamın daha da arttığını beyan ettiler. Bulgar ve Romanyalıların sağlıktan, yerleşime kadar birçok sorunu olduğunu belirten İçişleri Bakanı de Maiziere, sosyal yardım ve çocuk parası, kaçak çalışma ve naylon iş yeri ruhsatlarına kadar birçok yasa dışılıkla mücadele edeceklerini söyledi.

AB içinde serbest dolaşım ve oturum hakkını AB yasalarına uygun olarak yeniden düzenlemek istediklerini kaydeden de Maiziere, sosyal hakları kötüye kullananlara Almanya’ya giriş yasağı getirileceğini ifade etti. Federal Çalışma Bakanı Nahles’de Duisburg ve Offenbach şehirlerinin en fazla göçmen ve alt yapı sorunu olan yerler olduğunu, federal yönetim olarak yerel yönetimlere maddi ve alt yapı desteği vereceklerini söyledi.

Romanya ve Bulgar göçmenlere ayrıca uyum kursu, çocuklarına ise anaokulu ve eğitim desteği sağlanacak. CİHAN

Yorumlar