Almanya cumhurbaşkanı 20. Bankalar Günü'nde reformların devamını istedi

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 20. Alman Bankalar Günü’nde bankacılık alanında gerekli reformların halen bitirilememiş olmasından yakındı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya cumhurbaşkanı 20. Bankalar Günü'nde reformların devamını istedi

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 20. Alman Bankalar Günü’nde bankacılık alanında gerekli reformların halen bitirilememiş olmasından yakındı. Sektörün dünya çapında patlak veren mali ve borç krizinden yedi sene sonra hatalarını öğrendiğini ve şu an bir dönüşüm içinde olduğunu kaydeden cumhurbaşkanı, bununla birlikte bankalardaki düzenlemenin boyutları konusunda uğraş vermeye devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mali sistemin krizlere dayanıklı hale gelmesi için gerçekten yeterli çabanın ortaya konup konmadığını sorgulayan Gauck, günlük çalışma hayatında bankalara düşen görevler olduğunu, ciddiyet ve bilgi ile ikna edici olmaları, yaptıkları işleri müşterilerine anlatmak, şans ve riskleri şeffaf bir şekilde ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, bununla birlikte vatandaşın da ekonomi siyasetiyle ilgili tartışmalara katılmak için gerekli bilgiyle donanma görevinin olduğunu ifade etti.

Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble (CDU) ise sektöre hükümetle birlikte çözüm arama çağrısında bulundu. Schäuble, banka yöneticilerine diğer düzenleme adımlarını diyalog içinde sürdürme sözü verdi. Bakan, “Birlikte daha iyi bir finans piyasası düzeni ortaya koymak için uğraş vermeliyiz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar