Almanya Büyükelçiliği tabelasına 'dünya şampiyonu' yazısı ekledi

Futbolda dün akşam oynanan Dünya Kupası finalinde Almanların galibiyetine ilginç bir destek de Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden geldi. Elçilik rezidansının girişindeki tabelası, ‘2014 Dünya Futbol Şampiyonu’nun Büyükelçiliği’...

Google Haberlere Abone ol
Almanya Büyükelçiliği tabelasına 'dünya şampiyonu' yazısı ekledi

Futbolda dün akşam oynanan Dünya Kupası finalinde Almanların galibiyetine ilginç bir destek de Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden geldi. Elçilik rezidansının girişindeki tabelası, ‘2014 Dünya Futbol Şampiyonu’nun Büyükelçiliği’ yazısı şeklinde değiştirildi.

    Almanya-Arjantin arasında oynanan final maçı sonrasında kupayı kaldıran taraf Almanlar oldu. Rakibini 1-0 yenen Panzerler Dünya Kupası’nı 4. defa evine götürdü. Kupa sevincine Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği de ortak oldu. Büyükelçilik bugün saat 14.00 sıralarında elçilik binasının girişindeki tabelayı ‘2014 Dünya Futbol Şampiyonu’nun Büyükelçiliği’ şeklinde değiştirdi.

    Açıklama yapan Elçi Dr. Thomas Kurz, Dünya Kupası’nı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kurz, "Buraya geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Buraya astığımız levha aslında söylenmek istenen şeyi söylüyor. Bütün Almanya’da olduğu gibi biz de bugün çok mutlu ve sevinç bir gün yaşıyoruz ve bundan dolayı da bu mutluluğumuzu bu levhayla dile getirmek istiyoruz." dedi.

    Elçiliğin içine büyük bir de Almanya bayrağı asıldı. Tabelanın değiştirilmesinin ardından elçilik çalışanları yeni tabela önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar