Almanya, araba hırsızlarını sınırı geçmeden durduracak

Almanya’nın Bavyera eyaleti, Doğu Avrupa’dan gelen çetelere karşı Çek Cumhuriyeti sınırında daha sıkı denetim yapacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya, araba hırsızlarını sınırı geçmeden durduracak

Almanya’nın Bavyera eyaleti, Doğu Avrupa’dan gelen çetelere karşı Çek Cumhuriyeti sınırında daha sıkı denetim yapacağını duyurdu. Araba hırsızlığı, kaçakcılık ve kriminal suçlarda artışlar olduğu belirtildi.

Almanya’nın güneyindeki Bavyera eyaleti, Doğu Avrupa’dan bu bölgeye gelen kriminal kişilere karşı denetimleri sıklaştıracağını duyurdu.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şüphe durumu olup olmadığına bakılmaksızın sınır denetimlerinin artacağını söyledi.

Herrmann, Çek polis meslektaşlarıyla birlikte sınır aşan kriminal olaylara karşı önlem alacaklarını duyurdu.

Polonya-Almanya ve Çek Cumhuriyeti-Almanya sınırında kaçakçılık başta olmak üzere suç artışları yaşandığını belirten Herrmann, sadece Bavyera’da bu yıl içinde araba hırsızlık akalarında yüzde 10 artış görüldüğüne dikkat çekti.

Eyalette bin 916 araba hırsızlığının sınır aşan boyutunun tespit edildiği, ev hırsızlığı vakalarının ise 5 bin 200’lere dayandığı vurgulandı.

Sınır bölgelerinde Alman polisi bin 292 kez kaçakçılık vakasının ortaya çıkarırken, uyuşturucu başta olmak üzere çok sayıda yasa dışı maddeye el konulduğu da gelen haberler arasında.

Bavyera İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin bir raporu 3 Ocak’ta kamuoyuna açıklayacak.
CİHAN

Yorumlar