Almanlar para için daha fazla çalışmaya razı

Personel hizmetleri kurumu ManPower Group Almanya tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre Almanların yüzde 25’i 2014 yılında işlerinde daha azimli şekilde çalışmak isterken, yüzde 13’ü ayrıca yeni yılda zamanlarını daha iyi değerlendirmek is.

Google Haberlere Abone ol
Almanlar para için daha fazla çalışmaya razı

Personel hizmetleri kurumu ManPower Group Almanya tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre Almanların yüzde 25’i 2014 yılında işlerinde daha azimli şekilde çalışmak isterken, yüzde 13’ü ayrıca yeni yılda zamanlarını daha iyi değerlendirmek istiyor.

Ancak çalışanlar bu çabalarına karşın daha fazla maaş talebinde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada ankete katılanların yüzde 40’ı daha fazla maaş isterken, bu oran bu yıl yüzde 50’ye yaklaştı.

Araştırmayı yürüten kurumun başkanı Herwart Brune çalışanların özellikle kalifiye eleman eksikliğinden dolayı bu tür talepte bulunabildiklerini, patronların ise bunu bildiklerini ve kalifiyeli elemanlarını şirketlerinde daha uzun süreli tutabilmek için bir şeyler teklif etmeleri gerektiğinin farkında olduklarını belirtti. Araştırmada bu bağlamda çalışanların yüzde 23’ünün diğer taraftan daha iyi bir iş aradıkları da ortaya çıktı. CİHAN

Yorumlar