Alman uzmanlardan kemik erimesine karşı tavsiyeler

İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan ve hareketleri kısıtlayan kemik erimesine karşı Alman doktorlar özellikle süt ürünlerinin düzenli tüketilmesi ve top ile oynanan spor oyunlarına ağırlık verilmesini öneriyor.Almanya’da 8 milyon kişinin...

Google Haberlere Abone ol
Alman uzmanlardan kemik erimesine karşı tavsiyeler

İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan ve hareketleri kısıtlayan kemik erimesine karşı Alman doktorlar özellikle süt ürünlerinin düzenli tüketilmesi ve top ile oynanan spor oyunlarına ağırlık verilmesini öneriyor.

Almanya’da 8 milyon kişinin muzdarip olduğu kemik erimesi (Osteoporose) konusunda uyarıda bulanan konunun uzmanları özellikle ilerleyen yaşlarda kadınlarda daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Osteoloji Derneği Başkanı Prof. Heide Siggelkow, 65-74 yaşları arasındaki kadınların yüzde 32’sinde erkeklerin ise yüzde 8’inde; 75 yaş üzerindekilerde ise kadınlarda yüzde 48 erkeklerde ise yüzde 15 dolayında kemik erimesi görüldüğünü söyledi.

Osteoprose Federal Yardım Kurumu Başkanı Birgit Eichner ise hastalığın daha önceden alınacak önlemlerle engellenebileceğine vurgu yaptı.

Bunun için günlük bir bardak süt ve hareketli sporların yapılması tavsiyesinde bulunan Alman tıp uzmanı, özellikle top ile oynanan spor çeşitlerinin kemik erimesine karşı önemli oranda etkili olduğunu vurguladı.

Eichner, “İlk 30 yılda vücuttaki kemiklerde tahrip olan hücreler yerine yenilerinin oluşumu düzenli olarak devam eder ve kemikteki hücre sayısı korunur ancak 40’lı yaşlardan itibaren aradaki açık artar ve ölen hücrelerin yerine yenilerinin oluşumu yavaşlar.” dedi.

Eichner, ancak alınacak bu iki basit önlem sayesinde kemik erimesinin önüne geçilebileceğini vurguladı.

Alman doktor kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyum açısından süt ürünleri ile yeşil sebzelerin önemli olduğuna dikkat çekti. Eichner bu kapsamda ayrıca yeşil lahana ve brokoli yenilmesini de önerdi. CİHAN

Yorumlar