Alman üniversitelerinin cazibesi artıyor

Alman üniversitelerinin dünyada cazibesi artıyor. Aynı zamanda yurtdışında okumayı tercih eden Alman öğrencilerin sayısı ise geriliyor. Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD) tarafından dün yapılan bir açıklamaya göre yurtdışına...

Google Haberlere Abone ol
Alman üniversitelerinin cazibesi artıyor

Alman üniversitelerinin dünyada cazibesi artıyor. Aynı zamanda yurtdışında okumayı tercih eden Alman öğrencilerin sayısı ise geriliyor.

Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD) tarafından dün yapılan bir açıklamaya göre yurtdışına bir süreliğine okumak için giden Alman öğrencilerin sayısı toplam öğrenci sayısının yükselmesine bağlı olarak arttı, ancak tüm üniversite öğrencileri arasında yurtdışına gidenlerin oranı ise geriledi. Bunun karşılığında Almanya’ya okumak için gelen yabancı öğrencilerin sayısı ise yükseliyor.

Der Spiegel dergisinin konuyla ilgili haberine göre 2001 yılında 10 bin Alman öğrenci bir Amerikan üniversitesinden diploma almak için bu ülkeye giderken bu rakam 2013 yılında 6 bine geriledi. Alman öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında Avusturya gibi yakın komşu ülkeler geliyor. Avusturya ile arada dil farkı da olmadığı için Almanya’da girişte not sıralaması olan bölümlere girmek amacıyla bu ülke tercih ediliyor.

Geçen sene Almanya’ya yurtdışından gelen öğrenci sayısında da yeni bir rekor elde edildi. Yabancı öğrencilerin sayısı 282 bini buluyordu. Bir önceki yıla göre Almanya’yı tercih eden yabancı öğrencilerin sayısı 16 bin arttı. Almanya’ya en fazla yabancı ise Çin’den geliyor. Çinli öğrencilerin sayısı 25 bini buluyor. Yabancı öğrencilerin Almanya’yı tercih etmelerine yol açan faktörlerin başında üniversitelerin ücretsiz olması ve şehirlerde hayat kalitesinin yüksek olması gösteriliyor. CİHAN

Yorumlar