Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Königs Bandırma'da

Türk-Alman Sanayi Odası yöneticileri Bandırma’da incelemelerde bulundu. Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri gezen heyet daha sonra Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nın onurlarına verdiği yemeğe katıldı. Bandırma Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Königs Bandırma'da

Türk-Alman Sanayi Odası yöneticileri Bandırma’da incelemelerde bulundu. Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri gezen heyet daha sonra Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nın onurlarına verdiği yemeğe katıldı.

Bandırma Ticaret Odası Başkan Vekili Mevlüt Solmaz ve Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin’in ev sahipliğini yapılan yemekte kısa bir konuşma yapan Türk-Alman Sanayi Odası Başkanı Königs Rolf, Türkiye'de 6 bin Alman sermayeli şirket bulunduğunu söyledi. Geçen yıl Türkiye'nin Almanya'ya ihracatının 14 milyar, ithalatının da 28 milyar Euro olduğunu hatırlatan Königs, "Bu açığın kapatılması için gerek Türk şirketleri gerekse Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin, üretime katkı sağlayacak Ar-Ge çalışmaları yapması ve bu yöndeki çalışmalara destek vermesi gerekmektedir. Dışarıdan getirilen bir ürünün Türkiye'de yapılanlarla bu açığın kapanması mümkün değildir. Bunun için katma değer üretecek yatırımlar konusunda Ar-Ge çalışmaları yapılması kaçınılmazdır. Alman iş adamları olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini destekliyoruz. Türkiye'nin AB'ye üye olması Avrupa'ya fayda sağlayacaktır. Türkiye'de 25 yıldan beri varız. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda da burada yatırım yapmak istiyoruz." dedi.

Königs, aynı zamanda, Bundesliga takımlarından Borussia Mönchengladbach'ın kulüp başkanı olduğunu anımsattı. Almanya'da top koşturan Türk futbolcuların performanslarından memnun olduklarını vurgulayan Königs, "Türk futbolcular iyi oynayıp güzel goller atıyor. Kulüp olarak bizler de takımımızda yetenekli Türk oyuncuları barındırmak istiyoruz. Fenerbahçe ile tekrar karşılaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Yemek sonrası Türk-Alman Sanayi Odası yöneticileri, Bandırma Ticaret Odası Başkan Vekili Mevlüt Solmaz ve Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin’e teşekkür plaketi verdi, çok iyi ağırlandıklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar