Alman seyahat acentaları 'Kayseri' için Türkiye’ye geldi

Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkelerin başında yer alan Almanya’da faaliyet gösteren seyahat acentalarının yetkilileri, Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirası ile doğa güzelliklerini yerinde görmek amacıyla 6 günlük bir program...

Google Haberlere Abone ol
Alman seyahat acentaları 'Kayseri' için Türkiye’ye geldi

Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkelerin başında yer alan Almanya’da faaliyet gösteren seyahat acentalarının yetkilileri, Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirası ile doğa güzelliklerini yerinde görmek amacıyla 6 günlük bir program için Valiliğin daveti üzerine Kayseri’ye geldi.

Kayseri Valiliği’nin seyahat acentalarına yönelik yaptığı kapsamlı çalışma sonucunda Kayseri’ye gelen Alman Seyahat Acentaları Grubu ilk olarak Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Alman konukları ve Almanya ile bağlantısı bulunan turizm sektörü temsilcilerini Valilik Toplantı Salonu’nda ağırlayan Vali Düzgün, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Almanya’dan gelen konuklarımız ile Türk misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

    Alman konuklarına, 1 yıldır Kayseri Valisi olarak görev yaptığını, öncesinde Karadeniz Bölgesi’nde 4 yıl süreyle Ordu Valiliği görevinde bulunduğunu, daha öncesinde de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 4 yıl Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü olarak görev yaptığını anlatan ve Almanlarla olan yakınlığını “Alman dostlarımızla Kültür ve Turizm başta olmak üzere pek çok konuda işbirliği yaptık” sözleriyle ifade eden Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle Türkiye’deki pek çok Arkeolojik ören yerinde, Alman Arkeologlar tarafından kazılar sürdürülmektedir. Türkiye’ye yılda yaklaşık 35 milyon turist geliyor ve son yıllarda bu rakam giderek artıyor. Gelenler içerisinde de Alman dostlarımız birinci sırada yer alıyor. Kayseri’ye de daha çok turist gelmesini temin etmek amacıyla böyle bir info program düzenledik. Özellikle Kapadokya Bölgesi’ne gelen turistlerin çok önemli bir kısmının Kayseri Erkilet Havalimanı'nı kullanması, Kapadokya Bölgesi’nin bir kısmının Kayseri sınırları içerisinde yer alması ilimiz için çok önemli bir avantaj. Kayseri, Türkiye’de daha çok ticaret ve sanayi kenti olarak bilinir. Ticaret kenti olmasının temeli 6 bin yıl öncesine kadar dayanıyor. UNESCO tarafından dünyanın geçici miras listesine alınan Kültepe Arkeolojik kazılarında Asurlulara ait ilk ticari anlaşma, sözleşme örneklerine rastlanıldı. Asurlular, Hititler, Romalılar, Selçuklular ve son olarak Osmanlılar bu bölgede hüküm sürmüşler. Ama özellikle Selçuklular dönemine ait çok sayıda eser Kayseri’de bulunmaktadır. Eserlerin en çok rastlandığı yer Kayseri, Sivas, Konya. Yine UNESCO’nun aynı toplantısında UNESCO geçici miras listesine Selçuklu eserleri de alındı.”

    Vali Düzgün, Alman konukları için Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirası ile doğa güzelliklerini yakından tanımalarını sağlamak için 6 günlük kapsamlı bir program hazırladıklarını söyledi. Gezi programı süresince Kayseri’nin sahip olduğu kültür varlıkları ve doğal güzellikler ile hızla yükselen ve alanında parlayan Erciyes Kayak Merkezi’ni Alman konuklarına gezdireceklerini belirten Vali Düzgün, “Erciyes Kayak Merkezi de havalimanından 25-30 dakika içerinde hem otellerine hem de kayak merkezine yapılacak pistlere çok yakın bir merkez. Şu anda Erciyes te kayak pistlerini uzunluğu yaklaşık 105 kilometre. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bu pistlerin uzunluğu iki katına çıkacak. Şu anda Kayseri’de yatak kapasitemiz 5 bin civarında, ama hızla yeni oteller yapılmaya başlandı. Erciyes’te 9 yeni otelin temeli atıldı. Aralık ayından Mart sonuna kadar yaklaşık 4 aylık bir kayak sezonu var. Kar makinelerinin devreye girmesi ile birlikte kayak sezonu daha da uzayabiliyor.”

    Vali Düzgün’ün konuşmasının ardından Kayseri’yi tanıtan Almanca sunum yapıldı. Kayseri’deki ilk günlerinde gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden Alman konuklar ise Kayseri sunumunun kendilerini etkilediğini, 6 günün sonunda Kayseri ile ilgili çok daha olumlu düşüncelerle Almanya’ya döneceklerini düşündüklerini ifade ettiler.

    Alman Seyahat Acentaları Grubu’nda, sektörün öncü isimleri olan Simone Fischer, Anja Rodegerdts, Jasmin Bonk, Sevgi Ateş, Ebubekir Özdemir, Gürkan Gür, Sigi Münster, Jürgen Straub, Silke Schmid Thomas Cook, Selim Demiröz, Ahmed Demiröz, Sonay Çağal, Marlene Breiner Biblische Reisen, Frau Cordelia Neumetzger, Kati Susanne Klapperich ve Susanne Rohner yer alıyor. CİHAN

Yorumlar