Alman Patriot birliğinde devir teslim töreni yapıldı

Suriye’den olası bir füze saldırısına karşı Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman NATO Birliği'nde devir teslim töreni yapıldı. Gazi Kışlasında üçüncüsü düzenlenen törende, Alman...

Google Haberlere Abone ol
Alman Patriot birliğinde devir teslim töreni yapıldı

Suriye’den olası bir füze saldırısına karşı Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman NATO Birliği'nde devir teslim töreni yapıldı. Gazi Kışlasında üçüncüsü düzenlenen törende, Alman Komutan Kurmay Albay Stefan Drexler, görevini Kurmay Albay Thorsten lıg’a devretti.

Türkiye, Hollanda, ABD ve Alman askeri yetkililerin protokoldeki yerlerini almasıyla başlayan devir teslim töreni, Alman askerlerinin resmi geçidiyle devam etti. Halef ve selef komutanlar tören mangasını selamladı.

Türkçe ve Almanca karşılama konuşması yapan Kurmay Albay Drexler, 6 ay önce devraldığı görevini başarıyla tamamladığını belirtti. Görev süresi boyunca Türkiye'yi ve Türk insanın yakından tanıma fırsatı bulduğunu anlatan Drexler, müttefik iki ülkenin NATO ortaklığı sayesinde daha da yakınlaştığını ifade etti. Sözlerini Türk atasözüyle sürdüren Drexler, “İnsanın vatanı doğduğu yer değil, doyduğu yerdir. Ülkesini seven ve onun için hizmet eden bir Alman askeri kolay kolay vatanından vazgeçmez. Ama şunu da itiraf etmeliyim ki; Kahramanmaraş benim için ikinci bir vatan oldu. Buradan gideceğim için bir yanım sevinçli bir yanım hüzünlü. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki arkadaşlarımız, bizler ile günlük görevlerimizin yanı sıra iki ülkeyi de yakınlaştıran dostluklar kurdu. Türk arkadaşlarımızla omuz omuza görev yapmak, Türkiye’nin emniyetine katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Birliğin yeni Komutanı Kurmay Albay Thorsten Iıg ise Türkiye’de görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Komutayı devralmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydeden lıg, bundan sonra Kahramanmaraş’ın emniyetini sağlamak için görev yapacaklarını söyledi.

Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz ise yeni birliğin görevini en iyi şekilde yapacağını belirterek Alman askerlerine teşekkür etti.

Konuşmalarından ardından Drexler, görevini mevkidaşı lıg’a devretti.

Tören, Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz’in Drexler’a harekat madalyası takmasının ardından, Türkiye ve Almanya ulusal marşlarının çalınmasıyla sona erdi.

Ahir Dağı eteklerine konuşlandırılan patriot bataryalarının bulunduğu alanda gerçekleştirilen törene, Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Adana ve Gaziantep’teki Patriot Hava Savunma Sistemlerinde görevli askeri yetkililer katıldı. CİHAN

Yorumlar