Alman Patriot Birliği'nde devir-teslim

Suriye’den olası bir füze saldırısına karşı Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman NATO Birliği'nde devir teslim töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Alman Patriot Birliği'nde devir-teslim

Suriye’den olası bir füze saldırısına karşı Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman NATO Birliği'nde devir teslim töreni yapıldı. Gazi Kışlasında düzenlenen törende, Alman Komutan Albay Bernd Stöckmann görevini Kurmay Albay Stefan Drexler’e devretti.

Türkiye, Hollanda, ABD ve Alman askeri yetkililerin protokoldeki yerlerini almasıyla başlayan devir teslim töreni, Alman askerlerinin resmi geçidiyle devam etti, halef ve selef komutanlar tören mangasını selamladı.

Türkçe ve Almanca karşılama konuşması yapan Albay Stöckmann, yaklaşık 7 ay önce Kahramanmaraş’ta bulunan Alman birliğinin komutanlığını yapmak için Türkiye’ye geldiğini hatırlattı. Müttefik iki ülkenin NATO ortaklığı sayesinde birbirini daha iyi tanıdığını belirten Stöckmann, “Bu ortaklık sayesinde Kahramanmaraş ve Türk toplumunu Suriye’den gelebilecek balistik füzelere karşı emniyet sağladık. Kahramanmaraşlılar bizleri çok iyi ağırladı ve kendilerinden biriymişiz gibi davranarak bizleri onurlandırdılar. Geriye baktığımda Türk misafirperverliğini ve konuk severliğini hatırlayacağım.” dedi.

Birliğin yeni Komutanı Albay Drexler ise Türkiye’de görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Komutayı devralmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydeden Drexler, “Bundan sonra Kahramanmaraş’ın emniyetini sağlamak için görev yapacağız. Şehir halkı bizi çok iyi karşıladı, 6 ay boyunca burada görev yapacak olduğum için sevinçliyim. Türkiye’deki görev süremiz büyük Almanya Meclisi tarafından 12 ay süreyle uzatılacaktır.” diye konuştu.

Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz ise yeni birliğin görevini en iyi şekilde yapacağını belirterek Alman askerlerine teşekkür etti.

Konuşmalarından ardından, Stöckmann görevini Kurmay Albay Drexler’e devretti.

Tören, Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz’in Stöckmann harekat madalyası vermesinin ardından, Türkiye ve Almanya ulusal marşlarının çalınmasıyla sona erdi.

Ahir Dağı eteklerine konuşlandırılan patriot bataryalarının bulunduğu alanda gerçekleştirilen törene, Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Almanya Askeri Ataşesi Kurmay Albay Michael Schraml, Adana'da görevli Hollanda Patriot Hava Savunma Sistemi Komutanı Albay Laurens Jobse, Gaziantep’teki A.B.D patriot birliği komutanı Yarbay Lisa Bartels ve askeri yetkililer katıldı. CİHAN

Yorumlar