Alman otomobil kulübünün anketi BMW lehine değiştirdiği öne sürüldü

Alman Otomobil Kulübü ADAC hakkında her geçen gün yeni iddialar ortaya atılıyor. Son olarak ADAC'ın 'Almanların en sevdiği otomobiller' anketinin sonuçlarında da oynama yaptığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Alman otomobil kulübünün anketi BMW lehine değiştirdiği öne sürüldü

Alman Otomobil Kulübü ADAC hakkında her geçen gün yeni iddialar ortaya atılıyor. Son olarak ADAC'ın 'Almanların en sevdiği otomobiller' anketinin sonuçlarında da oynama yaptığı ileri sürüldü. ADAC'ın 5. sırada yer alan VW Tiguan marka aracın yerini, listede 7. sırada bulunan BMW 5 serisi ile değiştirdiği iddia edildi. Otomobil şirketleri, iddiaların gerçek çıkması halinde aldıkları ödülleri geri verecekleri imasında bulundu.

Almanya'nın en büyük otomobil kulübü ADAC'ın ‘2014 Sarı Melek’ adlı ödülün sahibini belirlemek için yaptığı ankette, sadece verilen oyların sayısının 10 kat fazla gösterilmediği, aynı zamanda 'Almanya'nın en çok sevilen otomobilleri' listesinde ilk beşe giremeyen BMW'ye ayrıcalık yapıldığı ileri sürüldü. Konu hakkında Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesinde yer alan habere göre otomobil kulübü, söz konusu ankette aldığı oy oranına göre normalde 7. sıraya yerleşen BMW 5 serisini 5. sıraya çıkarmış.

Listede beşinci sırada bulunan Volkswagen’in Tiguan modelini ise daha alt sıralara itmiş. Volkswagen'in Golf marka aracı listede birinci sırada yer alırken, ikinci sırayı Audi A3, üçüncü sırayı Mercedes A sınıfı ve dördüncü sırayı Skoda Oktavia almıştı. Söz konusu iddiayı Bavyera Radyosu’na (BR) değerlendiren ADAC basın sözcüsü Christian Garrels, bağımsız ekonomistlerin teftişlerinin devam ettiğini ve medyada çıkan haberleri şimdilik doğrulayamayacağını söyledi. Müfettişlerin manipülasyon raporunun pazartesi yada salı günü açıklanması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde şirketin yeniden yapılandırılıp halkın güveninin kazanılması için hazırlanan 10 maddelik planın açıklanacağı da belirtildi. Öte yandan savcılığın da ADAC hakkında ortaya atılan manipülasyon ve bazı şirket yöneticilerinin şirketin hava ambulans araçlarını şahsi işleri için kullandığı iddialarını araştırdığı gelen haberler arasında.

Medyada yer alan haberler hakkında açıklama yapan Volkswagen'in bir sözcüsü, SZ'de yer alan haberin kaynağı belli olmadığı için bir değerlendirme yapmayacaklarını söyledi. Volkswagen sözcüsü, ADAC tarafından manipülasyonu araştırması için görevlendirilen Deloitte firmasının raporunun sonuçlarını beklediklerini ve raporun açıklanmasından sonra alınan ödüller hakkında ne yapacaklarına karar vereceklerini söyledi.

Focus Online’a konuşan bir BMW sözcüsü, “Bizim için sıfatlar ve ödüller ancak bağımsız ve şeffaf olduğu sürece geçerlidir. Aksi takdirde kıymetsizdir.” ifadelerine yer verdi. Sözcü, eğer söz konusu iddialar doğrulanırsa aldıkları 5.’lik ödülü de dahil olmak üzere ADAC’dan aldıkları bütün ödülleri geri iade edeceklerini kaydetti.

Otomotiv devi Daimler AG’den yapılan açıklamada söz konusu manipülasyonun yapıldığının tam olarak kesinleşmesi durumunda ADAC tarafından verilen ‘Gelber Engel’ ödülünün iade edileceği duyuruldu. Söz konusu durumun gerçekleşmesi halinde verilen ödülün anlamını yitirdiği de yapılan açıklamalar arasında yer aldı. CİHAN

Yorumlar