Alman Ordusu kendi personeli için aile dostu oluyor

Gönüllülük ilkesine göre asker kazanma yoluna giden ve zorunlu askerlik uygulamasını askıya alan Alman Ordusu, personel kazanmak için aile dostu olmak istiyor. Bu bağlamda Federal Ordu Münih Üniversitesi bünyesinde Almanya'nın ilk ordu kreşinin...

Google Haberlere Abone ol
Alman Ordusu kendi personeli için aile dostu oluyor

Gönüllülük ilkesine göre asker kazanma yoluna giden ve zorunlu askerlik uygulamasını askıya alan Alman Ordusu, personel kazanmak için aile dostu olmak istiyor. Bu bağlamda Federal Ordu Münih Üniversitesi bünyesinde Almanya'nın ilk ordu kreşinin temeli atıldı.

'Campusküken' adı verilen kreşin temeline bizzat Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU) kazma vuranlar arasında yer alıyor. Bir yıl içerisinde inşaatı bitirilmesi beklenen kreşte, 0 - 3 yaş arası toplam 36 çocuğa eğitim verileceği belirtildi. Bu üniversitede yaklaşık 3 bin asker yüksek öğrenim görürken, kreşte üniversitede çalışan ve öğrenim görenlerin çocuklarına bakılacak.

Üniversitenin Başkanı Prof. Dr. Merith Niehuss, özellikle kadın çalışanların kazanılması için iş ve ailenin aynı anda yürütülmesi imkanı sunulmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Niehuss, kreş ile Federal Ordu’un aile dostu modern bir yapıya kavuşacağını söyledi. Federal Savunma Bakanı von der Leyen de göreve geldikten kısa süre sonra ordunun çalışanlar için aile dostu olması için çalışma yapacağı sinyali vermişti.

Bunun için Berlin ve Koblenz kentlerinde yapılan anaokullarının yanı sıra daha küçük çocukların bakımı için kreşlere de ihtiyaç olduğunu belirtmişti. Bunun dışında Federal Ordu'nun Bavyera'nın Hof kentindeki kışlasında askeri personele mesai saatlerini çocuklarına göre ayarlama imkanı verildiği ve gerekli olduğunda velinin çocuğunu da yanında getirmesi için veli-çocuk odaları yapıldığı bildirildi. CİHAN

Yorumlar