Alman diplomatlar Türkiye’yi tanımaya Almanya’da başladı

Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Türkiye’ye gitmek için Türkçe öğrenen Alman diplomatlar onuruna rezidansında bir yemek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Alman diplomatlar Türkiye’yi tanımaya Almanya’da başladı

Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Türkiye’ye gitmek için Türkçe öğrenen Alman diplomatlar onuruna rezidansında bir yemek verdi. Köln/Hürth’te bulunan Federal Dil Kurumu’nda (Bundesspachenamt) Türkçe öğrenen ve yakında, Almanya’nın Türkiye Büyükelçiliği, konsoloslukları ve NATO bünyesinde çalışacak Alman görevliler arasında Türk kökenli komiser Cengiz Kalaf (Ankara) ve çavuş Tarık Özveri’nin (İzmir) olması dikkat çekti.

Eşi Meral Engin’le birlikte konuklarını ağırlayan Başkonsolos Engin yaptığı konuşmada, “Sizleri Türkiye’ye göndermeden önce aramızda görmek bizi çok memnun etti. Burada Türklerle tanışmışsınızdır. Şimdi Anadolu topraklarında daha yakından tanıyacaksınız.” dedi.

Türkiye’nin tarihi ve coğrafi zenginliklerine dikkat çeken Başkonsolos, “Umarım Türkiye’de ailenizle birlikte çok güzel bir dönem geçirirsiniz. Türk insanını tanımış, anlamış şekilde buraya geri dönmenizi arzu ediyoruz.” dedi. Silahlanma Ataşesi olarak görev yapacak ve diplomatlar arasında en iyi Türkçe konuşan kişi olan Frank Weise, Türkiye'ye gitmekten dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Federal Dil Okulu Başkanı adına konuşan okulun Türkçe Kurslar Bölüm Müdürü Gerhard Mattey ise Türk-Alman dostluğunun çok eskilere dayandığını hatırlattı, bu dostluğu sürdürmek istediklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar