Alman Demiryolları'nda zam

Alman Demiryolları Deutsche Bahn’da (DB), sefer saatlerinin değişmesi ile birlikte 15 Aralık Pazar günü itibariyle bilet fiyatlarına da zam geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Alman Demiryolları'nda zam

Alman Demiryolları Deutsche Bahn’da (DB), sefer saatlerinin değişmesi ile birlikte 15 Aralık Pazar günü itibariyle bilet fiyatlarına da zam geliyor. Fiyatların yeniden belirlenmesiyle birlikte yakın sefer biletlerinin fiyatı yüzde 2,9, uzak sefer biletlerinin fiyatları ise yüzde 1,3 oranında zamlanacak. Değişikliklerin tamamının Pazar günü açıklanacağını duyuran DB, uzak sefer biletlerinin neredeyse yarısının aynı fiyatta kalacağını söyledi.

Diğer uzun sefer biletlerinde ise artışın ortalama yüzde 2,5 oranında olacağı ifade edildi. Bununla birlikte Düsseldorf-Berlin ve Köln-Berlin arası seferlerinin fiyatları sabit kalırken, Stuttgart-Münih seferleri 57 Euro’ya yükseldi. Zam uygulamasını artan personel giderlerine bağlayan DB, indirim kartlarının yeni fiyatlarını da açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, yıllık indirim kartı olarak kullanılan Bahncard 25, 62 Euro’ya, Bahncard 50 ise 255 Euro’ya yükseldi. 2003 yılından bu yana her yıl zam getiren DB, toplamda yapmış olduğu zamlarla uzun sefer fiyatlarında yüzde 36, kısa sefer fiyatlarında ise yüzde 39’a varan zamlara ulaştı. CİHAN

Yorumlar