Alman Cumhurbaşkanı: Kültürel çeşitliliğe daha fazla saygı duymamız gerek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Federal Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ODTÜ’de yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. “Kültürel çeşitliliğe...

Google Haberlere Abone ol
Alman Cumhurbaşkanı: Kültürel çeşitliliğe daha fazla saygı duymamız gerek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Federal Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ODTÜ’de yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. “Kültürel çeşitliliğe daha fazla saygı duymamız gerek.” diyen Gauck, Suriyeli mültecilere daha fazla yardım için elinden geleni yapacağını söyledi.

ODTÜ uluslararası ilişkiler bölümü öğrencisinin AB’de en fazla Müslüman nüfusa sahip Almanya’nın din adamlığından gelen bir Cumhurbaşkanı olarak ‘Medeniyetler İttifakı’na bakışını sorduğu Joachim Gauck, insanların kendileri açısından önemli buldukları neye inanırlarsa saygı duyduğunu söyledi.

Ülkesinin cami yapmak isteyenleri desteklediğini ve din dersine girecek öğretmenlerin yetişmesi için kürsüler kurduğunu hatırlatan Alman Cumhurbaşkanı Gauck, Alevilerin de kendi din derslerini verebildiklerini belirtti. Tüm bunların yeterli olmadığını bildiklerini itiraf eden Gauck, “Kültürel çeşitliliğe daha fazla saygı duymamız gerek.” diye konuştu.

Suriyeli göçmenler konusunda ülkesinin ne gibi katkılar sağlayabileceği sorusuna Cumhurbaşkanı Gauck, 5 ila 10 bin göçmeni Almanya’ya kabul edebilecekleri şeklinde cevap verdi. Mültecilere daha fazla yardım için elinden geleni yapacağını söyleyen Gauck, federal hükümetin Kızılay aracılığıyla 2,5 milyon Türk Lirası yardımda bulunacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar