Alman bakan, patriot birliğinde incelemelerde bulundu

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Kahramanmaraş'a konuşlandırılan patriot savunma sisteminin bulunduğu Gazi Kışlası'nda incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Alman bakan, patriot birliğinde incelemelerde bulundu

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Kahramanmaraş'a konuşlandırılan patriot savunma sisteminin bulunduğu Gazi Kışlası'nda incelemelerde bulundu.

Türkiye temasları çerçevesinde dün akşam Kahramanmaraş’ gelen Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, bu gün NATO bünyesi de Gazi Kışlasına konuşlandırılan Patriot hava savunma sistemlerinde görevli Alman Birliği'ni ziyaret etti. Kışlada Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ve 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar tarafından karşılanan Leyen, Patriot harekât birliği komutanı Albay Setefon Drexler’den füze bataryalarıyla ilgili bilgi aldı.

Türk-Alman işbirliğinin üst düzeyde olduğunun belirten Leyen, Türk savunma bakanlığına Alman askerlerine sağlanan imkânlar nedeniyle teşekkür etti. Ziyarette, ‘Müttefiklerimizle birlikte yapıcı görüşmeler yaptık’ diyen konu bakan "Burada misafirperverlikle karşılandık. Askerlerim de burada sıcak bir şekilde kabul gördüklerini söylediler. Alman askerleri burada Türk halkını, Kahramanmaraş halkını korumak üzere görev yapıyorlar. Bu süre içerisinde de bu görevi yapmak için altyapının olumlu değişikliğe uğradığını ben burada vurgulamak istiyorum. Bunun içinde Türk Savunma Bakanlığına içtenlikle teşekkür ediyorum. Bunları bizde kenedi gözlerimizle gördük." diye konuştu.

Nato Birliği'nde dayanışma ve ittifakın önemine vurgu yapan Leyen, şöyle konuştu: "Suriye’deki iç savaş ciddi bir konudur. İç savaşla bağlantılı olarak Türk halkının, Türk topunun üstlenmiş olduğu görev var. Türkiye çok büyük sayıda mülteci kabul etmiştir. Misafirperverlik burada öne çıkıyor. Gerçekten bu iç savaşın son bulması gerekiyor. Burada dünya toplumuna da büyük görevler düşüyor. Çatışma ortamını bir çözüme kavuşturmak için. Bu şartlardan en fazla zarar gören insanlar Suriye’deki insanlar. Bizler, hepimiz, bu sorunla ilgilenen yetkililer ajandalarının en başına bu sorunun çözmek için dünya toplumu olarak veya halklar toplumu olarak da bir çözüm arayışına girmeleri gerekiyor. Çünkü en fazla kaybeden yine insan oluyor."

Konuşmasını tamamlayan Leyen, Alman basınıyla patriot bataryalarının kurulduğu alanda incelemelerde bulundu.
CİHAN

Yorumlar