Alman Bakan, Hamburg’da yaşanan olayları değerlendirdi

Almanya'nın Schleswig Holstein Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Breitner, ülkesinde yaşanan toplumsal olayları, Hamburg'un çok karışık bir şehir olmasına bağladı.

Google Haberlere Abone ol
Alman Bakan, Hamburg’da yaşanan olayları değerlendirdi

Almanya'nın Schleswig Holstein Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Breitner, ülkesinde yaşanan toplumsal olayları, Hamburg'un çok karışık bir şehir olmasına bağladı. Breitner, "Nüfusu yüksek olan bir şehir olduğu için orada aralıklarla karışıklıklar olabiliyor. Şiddet olaylarının çoğalmaması için emniyetin önlem alması gerekiyor.” dedi.

Kahramanmaraş'ta, patriotların bulunduğu Gazi Kışlası'nda incelemelerde bulunmak üzere dün akşam saatlerinde şehre gelen Almanya'nın Schleswig Holstein Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Breitner, gün boyu kışla içerisinde süren incelemelerin ardından Patriot Hava Savunma Sistemi Birliği Komutanı Albay Bernd Stöckmann ile birlikte Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret etti.
Vali Şükrü Kocatepe tarafından kapıda karşılanan konuk bakan, valilik makamında Şükrü Kocatepe’den şehrin kültürel yapısıyla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Breitner, ülkesinde yaşanan toplumsal olaylarla ilgili, “Hamburg bizim komşumuz, orada verilen kararları gayet iyi anlayabiliyorum. Hamburg bu konularda çok tecrübeli bir şehirdir. Hamburg çok karışık ve nüfusu yüksek olan bir şehir olduğu için orada aralıklarla karışıklıklar olabiliyor. Özellikle farklı kültürleri içinde barındırdığı için Almanya’da insanların toplanması bir araya gelmesi bir nevi özgürlüğün fiiliyatı. Biz bunu sağlamak zorundayız, bunun tabii ki de bazı bedelleri olabiliyor. Fakat bu toplanma özgürlüklerinin ve eylem yapma özgürlüklerinin sınırlarının olması lazım, bu sınırlarda şiddet. Bu şiddet uygulamalarından sorumlu olan mahkemelerimiz var, işin o düzeye gelmemesi için emniyetin de önlemlerini alması lazım.” açıklamasında bulundu.

ANGELA MERKEL’E GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

Breitner, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, İsviçre'de kayak yaparken düşerek kalça kemiğinde çatlak oluşmasıyla ilgili sorulan bir soruya ise “Başbakanımıza acil şifalar diliyorum, kendisine ihtiyacımız var, bir an evvel iyileşmesini temenni ediyorum.” karşılığını verdi.

Ziyaret kapsamında kışla içerisindeki fiziki koşulları yerinde görme fırsatı bulduğunu belirten Breitner, “Alman ve Türk ilişkileri özellikle Türk misafirperverliğinin bizde çok değer bulduğu için Almanya ve Türkiye arasında ortak noktalar var. Buradaki askerlerin çok memnun olduğunu gözlemledik. Bunun da Türk misafirperverliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.” diye konuştu. Kendinin sorumlu olduğu Schleswig Holstein eyaletinden, Gazi kışlasına gelen askerlerin durumunu öğrenmek için Kahramanmaraş’ı ziyaret ettiğini belirten Alman Bakan, Nato birliğindeki rütbeli, rütbesiz tüm askeri personelin durumdan gayet memnun olduğunu ifade etti.

Vali Şükrü Kocatepe ise Alman birliğinin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini söyledi. Kocatepe, “Buradan Almanya’yı komşu ülke diye isimlendiriyoruz, Alman birliğinin burada olması yakınlığımızı biraz daha pekiştirdi. Önce Albay Albay Ellerman şimdi de Albay Bernd Stöckmann ülkelerini en güzel şekilde temsil ettiler. Görevlerini disiplinli bir şekilde yürütüyorlar, kendilerine ve Alman hükümetine teşekkürlerimizi iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe konuk bakana yöreye özgün ceviz oyma sandık, Andreas Breitner ise Kocatepe’ye kol saati hediye etti. CİHAN

Yorumlar