Alman bakan, dünyayı Suriye halkına yardım etmeye çağırdı

NATO bünyesinde görevli Alman birliğinde incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye 2 günlük ziyaret gerçekleştiren Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, “Suriye’deki savaşın ne zaman biteceğini şu an için kestirmek mümkün değil.

Google Haberlere Abone ol
Alman bakan, dünyayı Suriye halkına yardım etmeye çağırdı

NATO bünyesinde görevli Alman birliğinde incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye 2 günlük ziyaret gerçekleştiren Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, “Suriye’deki savaşın ne zaman biteceğini şu an için kestirmek mümkün değil. Dünya topluluğu bu insanlara sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bu insanların yardıma ihtiyacı var.” dedi.

NATO bünyesinde Gazi Kışlası'na konuşlandırılan patriot hava savunma sistemlerinde görevli Alman birliğini ziyaret için Kahramanmaraş’a gelen Almanya’nın ilk kadın Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, konaklayacağı otelde Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Von der Leyen, yüz gündür Savunma bakanı olarak görev yaptığını hatırlattı. Göreve başladığı günden bu güne Alman birliklerinin bulunduğu Afganistan, Senegal ve Mali’ye gittiğini ifade eden Leyen, Kahramanmaraş’ı da bu sebeple ziyaret ettiğini söyledi.

Suriye’de yaşanan iç savaşa dikkat çeken Von der Leyen, “Suriye’de yaşanan iç savaş yüz binlerce insanın kaçmasına, mülteci olarak ülkelere sığınmasına sebep oldu. Bu savaşın ne zaman biteceğini şu an için kestirmek de mümkün değil. Dünya topluluğu bu insanlara sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bu insanların yardıma ihtiyacı var. Bu yardım konusunu da bütün ülkelerin bir şekilde üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada Türkiye’ye teşekkür ediyorum, minnet duyuyorum. Çünkü Türkiye çok sayıda mülteciyi kabul etti. Burada bir çile var. İnsanlar çok olumsuz bir kader yaşıyor. Bu kaderi de o insanlarla paylaşmak, o insanlara da güç kazandırır diye düşünüyorum. Türkiye’nin destek olduğu içinde teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasında Alman askerlerine de seslenen Von der Leyen, “Hepiniz burada ülkenizden uzak bir yerde görev yapıyorsunuz. Önemli bir görev üstlendiniz. Diğer müttefiklerle çok modern şartlar altında bu görevi yerine getiriyorsunuz. Sizleri yarın görev başında görme fırsatı bulacağım. Bundan dolayı da mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Leyen ve beraberindeki heyet, dondurma ustası tarafından gerçekleştirilen dondurma şovunu izledi, et satırıyla dondurma kesti. Şovun ardından ustanın dondurma kaşığıyla uzattığı külahı yakalamaya çalışan Von der Leyen, dünyaca ünlü Maraş dondurmasının tadına baktı.

Resepsiyona; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Adana ve Gaziantep’teki NATO birliğinde görevli askeri yetkililer katıldı.

Konuk bakanın, yarın Gazi Kışlası'nda görevli Alman askeri birliğini ziyaret etmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar