"Allah rızası için sesimi duyun, Anneler Günü'nde beni de sevindirin artık"

Gaziantep’te kızları Gülgonca 6 yıldan bu yana kayıp olan Çelik ailesi, bir Anneler Günü’nü daha hüzünle karşıladı. Gözü yaşlı anne Fatma Çelik, yaşadığı acıyı tarifsiz olarak nitelendirirken, her Anneler Günü’nün kendisine...

Google Haberlere Abone ol
"Allah rızası için sesimi duyun, Anneler Günü'nde beni de sevindirin artık"

Gaziantep’te kızları Gülgonca 6 yıldan bu yana kayıp olan Çelik ailesi, bir Anneler Günü’nü daha hüzünle karşıladı. Gözü yaşlı anne Fatma Çelik, yaşadığı acıyı tarifsiz olarak nitelendirirken, her Anneler Günü’nün kendisine artık zehir olduğunu söylüyor. ‘Yavrumdan haber geldiği gün dünyalar benim olur’ diyen acılı anne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’dan kendisine yardım etmelerini istiyor. Çelik, "Sadece kızımın bulunmasını istiyorum. Sayın Başbakanım, Allah rızası için sesimi duyun. Anneler Günü'nde beni de sevindirin artık." dedi.

Gaziantepli Gülgonca Çelik, 3 Mart 2008 yılında Şahinbey Kozluca Mahallesi'ndeki halasına gitmek için evden ayrıldıktan sonra bir daha görülmedi. Aradan geçen 6 yıla rağmen küçük kızın izine hala rastlanamadı. 5 çocuğundan ortancası olan Gülgonca kaybolduktan sonra büyük acılar yaşayan anne Fatma Çelik’in dramı Anneler Günü’nde bir kat daha artıyor. Çelik, diğer çocuklarına sarılarak hasretini dindirmeye çalışsa da Gülgonca’dan haber alacağı günü 4 gözle bekliyor. Kızına sarılmak istediğini anlatan acılı anne Çelik, "Görenler, bilenler varsa, bize ya da emniyete Allah rızası için bilgi versinler. Kimseden bir şey istemiyorum. Allah rızası için benin kızımı görenler, bilenler varsa kızımın yerini bize söylesinler. Sadece kızımın bulunmasını istiyorum. Sayın Başbakanım, Allah rızası için sesimi duyun. Anneler Günü'nde beni de sevindirin artık." diye konuştu.

6 senedir 10 yaşındaki yavrusunu aradığını belirten Çelik, şöyle devam etti: "Her bir telefon, kapı çaldıkça kızımdan bir haber geldi diye bekliyorum. Kapılar boşa çaldığı zaman ölüp ölüp diriliyorum. Başbakanımız ve eşi Emine hanım Allah rızası için bana yardımcı olsun. Anneler Günü bana zehir oluyor. Yavrumdan haber geldiği gün dünyalar benim olur. Ben artık yaşamıyorum. Bizi birbirimize kavuştursunlar. ‘Kayıp bulundu’ haberlerini görünce ben televizyonun karşısından kalkmak istemiyorum. Benim kızımı bir an önce bulsunlar, hayırlı haberi bana versinler.”

Kızı kayboylduğundan bu yana hem Anneler Günü hem de bayramlarda evlerinde sadece gözyaşının olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi: "Bana Anneler Günü dendiğinde o gün bana ölüm oluyor. Bir an önce çocuğuma sarılmak, onun bana anne demesini istiyorum. Onun elbiselerini görünce ölüp ölüp diriliyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar