"Allah Resulü'nü sevmek imanımızın gereğidir"

İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu, “Peygamber Efendimiz (SAV)'i tanıdığımız kadar severiz.

Google Haberlere Abone ol
"Allah Resulü'nü sevmek imanımızın gereğidir"

İlahiyatçı Yazar Dr. Selman Kuzu, “Peygamber Efendimiz (SAV)'i tanıdığımız kadar severiz. Allah Resulü'nü sevmek imanımızın gereğidir, onu için herkes onu tanımalı, herkes O'nu okumalı.” dedi.

Tarsus Eğitimciler Derneği (TEDER) tarafından düzenlenen konferansta 'Herkes O’nu okuyor' kampanyası ile ilgili bilgi verildi. Hz. Peygamber'i daha iyi tanımak ve tanıtmak maksadıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından 'Herkes O'nu Okuyor' adıyla bir kampanya düzenlendi. Bu kampanyada, Hz. Peygamber'in hayatı ile ilgili kitapları okuyan değişik yaş grubundaki yarışmacılar, okudukları kitaplarla ilgili sınavlara girebiliyor ve başarılı olanlar çeşitli hediyeler kazanıyor. Kampanya ile ilgili daha detaylı bilginin www.herkesonuokuyor.com sitesinden alınabileceği belirtildi.

Tarsus Bahar Koleji'nde ilahiyatçı yazar Dr. Selman Kuzu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferans Kur’an tilaveti ile başladı. İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Dr. Selman Kuzu, "Hz. İbrahim’i, Hz. Musa’yı, Hz. İsa’yı ne kadar tanıyorsak o kadar severiz. Onun için Peygamber Efendimiz'i yakından tanımalı, O'nu anlatan eserleri okumalıyız.” diye konuştu. Kuzu, Allah’ı sevmenin yolunun Hz. Peygamber'i tanımak ve sevmekten geçtiğini ve Hz. Muhammed'i sevmenin yegane ölçüsünün O'nu tanımak ve yaşamak olduğunu vurguladı. Dr. Selman Kuzu şöyle konuştu: "Hz. Ömer, 'Ya Resulullah, seni canım kadar seviyorum' dedi. Peygamber Efendimiz, 'Ya Ömer beni canından daha çok sevmezsen, gerçek iman etmiş olamazsın' karşılığını verdi. Öyleyse biz de Peygamber Efendimiz'i sevmemiz için daha yakından tanımamız gerekir. Elimizin altında sürekli Peygamber Efendimiz'i anlatan kitap olması gerek. Sizi kampanyaya değil Peygamber Efendimiz'i tanımaya, topluma tanıtmaya davet ediyorum.”

http://www.peygamberyolu.com sitesinde Hz. Muhammed'in hayatı ile ilgili her ayrıntının bulunduğuna işaret eden Dr. Selman Kuzu, "Peygamberimiz'in yaşamını, bütün fıkıh kitaplarını da tarayarak gün gün saat saat kronolojisini çıkardık. Onun karanlıkta kalan hiçbir yanı yok. Dünyada Efendimiz'in savaşçı bir peygamber olduğu şeklinde yanlış bir algı oluşturuldu. Peygamber Efendimiz'in toplam 13 saat savaştığını ortaya çıkardık. Yaptığı savaşları da müdafaa savaşları şeklinde yapmıştır. Böyle olmasına rağmen Peygamberimiz'i savaş peygamberi olarak tanıtıyorlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar