"Allah, erkek gönlünü kadına, kadın gönlünü de erkeğe muhtaç olarak yaratmıştır"

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, “İslam’da Kadın ve Aile” konulu konferansını sundu.

Google Haberlere Abone ol
"Allah, erkek gönlünü kadına, kadın gönlünü de erkeğe muhtaç olarak yaratmıştır"

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, “İslam’da Kadın ve Aile” konulu konferansını sundu. Nursaçan, kadının ve erkeğin görevleri, ailedeki sevgi ve saygının önemine değindi. Çanakkale Savaşı’nda cephede savaşan, cepheye yavrularını yollayan anaların hayatlarından kesitlerde sunan Nursaçan; “Anne, sevgisini üç kere hisseder. Önce karnında, sonra bağrında ve son olarak da kalbinde.” dedi. Nursaçan konuşmasında annelerin merhamet ve sevgilerine vurgu yaptı. Daha sonra “Aile sağlamsa, millet de sağlamdır” diyen Nursaçan şöyle devam etti; “Allah erkek gönlünü kadına, kadın gönlünü de erkeğe muhtaç olarak yaratmıştır. Milletin temeli ailedir. Aile sağlamsa millet sağlam, aile çürükse millet de çürüktür.” şeklinde konuştu.

    Nevşehir İl Müftülüğü ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından bayanlara yönelik, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda konferans düzenlendi. Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa konuşmacı olarak, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan katıldı.

    Ailenin sevgi, saygı, sabır ve sadakat temeline dayanılarak kurulduğunu belirten Nursaçan, eşlerin birbirine sabretmesi gerektiğini de vurguladı. İslam’da sarsılan bir yuvayı kurtarmanın önemine de değinen Nursaçan, yıkılmak üzere olan bir yuvayı kurtaranların büyük sevap kazandıklarını ifade etti.

    Nursaçan, İslam’da ilmi ve hayrî eserler bırakanların yanı sıra kendisine hayır duası edecek evlat yetiştirenlerin amel defterinin kapanmayacağını da kaydetti. “Yuvayı dişi kuş yapar” diyen Nursaçan, çocuğun özellikle annesinden etkilendiğine vurgu yaparak, annesinin aile içinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

    Gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Nursaçan, “Sadece giydirmekle, karınların doyurmakla onlara sahip çıkmış olmuyoruz, onların ahlakına da gereken önemi vermeliyiz. İnternet, uyuşturucu ve sigara gibi kötü illetlerden onları korumalıyız” uyarısında bulundu.

    "NEVŞEHİR'DE BOŞANMA ORANI YÜKSEK"

    Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir’de boşanmaların yüksek düzeylerde olduğunu belirterek, bu konuda herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

    Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın eşi Zuhal Ceylan, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, A. Celalettin Altunkaya ve Yaşar Bolat, Kur’an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda kalabalık bir kadın topluluğu katıldı.

    Program, Merkez Çetinel Camii İmam-Hatibi Fatih Ateş’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açılış konuşmasında “Birçok programlar yapıyoruz. Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu gönüllü görevlilerimiz halkımıza, özellikle aile sorunlarına çözüm üretmek ve onlara yardımcı olmak için özverili olarak çalışmaktadırlar. Ancak üzülerek belirteyim ki, Nevşehir’de boşanan aileler 5. sırada yer almaktadır. Bu konuda hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu sorumluluk bilinciyle düzenlediğimiz konferansımızın konusu 'İslam’da Aile ve Kadın' olarak belirlendi. Toplumumuzun temel taşı olan ailenin sağlam olması, asla yıkılmaması ve sarsılmaması için Muhterem Hocamızın engin bilgi ve tecrübelerinden istifade edeceğiz.” dedi

    İl Müftüsü Yakup Öztürk, Necmettin Nursaçan’a günün anısına çini tabak takdim etti. CİHAN

Yorumlar