Alkollü şahıs, balkondaki genç kızı alnından vurarak öldürdü

Sakarya’da sağa sola rastgele ateş açan alkollü şahıs, balkonda bulunan 26 yaşındaki Berna Kurtuldu’yu alnından vurarak öldürdü, site yöneticisini de yaraladı. Olay, Sakarya Korucuk Mahallesi İdealkent Sitesi’nde meydana geldi. Siteye...

Google Haberlere Abone ol
Alkollü şahıs, balkondaki genç kızı alnından vurarak öldürdü

Sakarya’da sağa sola rastgele ateş açan alkollü şahıs, balkonda bulunan 26 yaşındaki Berna Kurtuldu’yu alnından vurarak öldürdü, site yöneticisini de yaraladı.

Olay, Sakarya Korucuk Mahallesi İdealkent Sitesi’nde meydana geldi. Siteye girmek isteyen ve alkollü olduğu belirlenen U.Y., içeri giremeyince site güvenliği ile tartıştı, güvenlik görevlilerine ateş açtı. Daha sonra olay yerinden ayrılan U.Y. tekrar siteye döndü. Sağa sola ateş ederek siteye giren U.Y., bu sırada gelen sesler üzerine balkona çıkan ve bir GSM şirketinin çağrı merkezinde çalışan Berna Kurtuldu’ya ateş açtı. Genç kızı alnından vuran alkollü şahıs, bir süre daha güvenlik görevlileri ve polis ile boğuştu. Güçlükle etkisiz hale getirilen U.Y., gözaltına alındı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Berna Kurtuldu ise hayatını kaybetti.

SALDIRGANIN ÜSTÜNE ATLAYAN SİTE YÖNETİCİSİ YARALANDI

Alkollü şahsın elinden silahla yaraladığı site yöneticisi Ali Yalın ise yaşadığı dehşeti anlattı. Olay anında evde televizyon izlediğini, saldırı haberinin kendisine verilmesiyle olay yerine geldiğini ve silahlı saldırganla boğuşması sırasında elinden vurulduğunu ifade eden Yalın, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Saldırgana ‘Buradaki vatandaşları niye rahatsız ediyorsun’ dedim. Buna hakkının olmadığını söyledim. Bana ana, avrat, çoluk çocuk küfrederek saldırdı. Buradaki bütün millete avazı çıktığı kadar küfretti. O sırada şahsı zorla arabaya bindirdiler. Şahıs eve gidiyor, aradan 5-6 dakika geçince 5-6 silah atarak gelmeye başladı. O sırada olayı duyan eşim ve çocuğum da geldi. Ben de eşime arkadan kaçmasını söyledim. 10 bloğun önüne geliyor ve burada yine küfrederek ateş ediyor. Mermisi bitiyor, yine site çıkışına doğru geliyor. Cebinden bir avuç mermi çıkartıyor, kimini şarjöre takıyor, kimini yere düşürüyor. Bana iki el ateş etti. Ben de güvenlikçilere ‘sakının’ dedim. Elini tuttum üstüne atladım. Boğuşmaya başladık, ben altıma aldım. Elini bastırdım. O arada yerde tetiğe bastı, 3 kez ateş etti, elimden vuruldum, dördüncüde silahı patlamadı. Vatandaşların, güvenliğin ve polisin de müdahale etmesiyle şahsı aldılar. En az yarım saat, 45 dakika şahsı zor tutabildiler. Zorla polis arabasına bindirdiler. Kendimi hastanede buldum. Hastanede öğrendim ki kardeşimizi de vurmuş. Acımız çok büyük bu arada. Bizim duyduklarımız 13-14 el ateş etti. Siteye gelmeden de ateş ede ede gelmiş.“

KADIN VE ÇOCUKLARA DA ATEŞ ETMİŞ

Site sakinlerinden Mehmet Turan da saldırganın güvenlik görevlilerini bir süre rehin aldığını, kadın ve çocuklara da ateş ettiğini ancak tutturamadığını söyledi. Turan, çevreye rastgele ateş eden saldırganın Berna Kurtuldu’yu alnından vurarak öldürdüğünü anlattı. Bu arada, saldırgan U.Y.’nin bir süre önce cezaevinden çıktığı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar