Alibeyoğlu: AKP'li belediye yasaya aykırı olarak hurda malzemeleri sattı

CHP Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, belediyeye ait hurda malzemelerin yasaya aykırı olarak satıldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Alibeyoğlu: AKP'li belediye yasaya aykırı olarak hurda malzemeleri sattı

CHP Kars Belediye Başkan adayı Naif Alibeyoğlu, belediyeye ait hurda malzemelerin yasaya aykırı olarak satıldığını iddia etti.

Alibeyoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mevcut belediyenin DSİ Bölge Müdürlüğünden çok ucuz fiyata ve şartlı olarak geçmiş dönemlerde alınan paletli dozerinin 'hurda' işlemine tabi tutularak yasalara aykırı satıldığını ileri sürdü. Alibeyoğlu, "Oysa yasa uyarınca ihalesiz olarak bu ve benzer hurdalar, Hurda Sanayi Genel Müdürlüğüne verilmesi gerekirdi. Belediyede diğer taşıtlarda aynı kaderi paylaştı. Hepsi taşıt kanununa aykırı satıldılar. Dahası kayıtları bile silinmedi. Zira, araçlar halen trafikte gözüküyor." dedi.

Alibeyoğlu, eski belediye hizmet binasının inşaası ile oluşturulan yeni hizmet binasıyla, doğmamış çocuğun borçlandırıldığına da atıfta bulunduğu açıklamasında, şöyle konuştu: "Mevcut tarihi binamız; 'yap, işlet, cirodan pay ver ve devret' yolu ile ihale edilmişti.. Şehre beş yıldızlı bir otel kazandırılacaktı. Kaleiçi Mahallesinde, Kars çayının kenarındaki sivil Osmanlı mimarisinin en özgün örnekleri arasında bulunan yıkık durumdaki evler kamulaştırılmış ve restorasyon çalışmaları başlamıştı. Ancak mevcut yönetim bu değerlerimizi kaderine terk ederek yıkılmalarına yol açmıştır. Daha önceki dönemlerde, Topçuoğlu Hamamı kamulaştırıp restore edilmiş, sergi salonu ve kültür etkinlikleri için hizmete sunulmuştu. Ancak kaderine terk edildi ve yıkılmaya yüz tuttu. Mazlumağa Hamamı kamulaştırılmıştı, restorasyonu devam ediyordu, durduruldu ve bu hamam da kaderine terk edildi."

"KUM ELEME TESİSİ VE HAZIR BETON SANTRALİ PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"

Alibeyoğlu, Kum Eleme Tesisi ve Hazır Beton santralinin araç gereçleriyle (pompa, mikserleri) ile peşkeş çekildiğini de ileri sürerek; "Önceki dönemde kurulan Halk Ekmek Fabrikasında üretim günlük 35 bin adetten 3 bin adete düşürülmüştür. Öte yandan ekmek büfelerinin sayısı üçte bir oranında azaltıldı. Bir çok büfe hurdalığa konuldu ve halk ekmek fabrikası zarar etmekte ve faturası Kars halkından çıkarılmaktadır." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar