Aliağalılar AK Parti belediye başkan adayının değiştirilmesini istiyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde, seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın AK Parti’den aday yapılmaması sosyal medyada da günün konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Aliağalılar AK Parti belediye başkan adayının değiştirilmesini istiyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde, seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın AK Parti’den aday yapılmaması sosyal medyada da günün konusu oldu. Bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi sesinden okuduğu bir şiirle hazırlanan klip, video ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla dolaşıma sokuldu. Aliağalılar daha önce Kaya’nın aday gösterilmemesini protesto etmiş, AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’na yürüyen yaklaşık 5 bin kişi, Kaya’nın yanında olduklarını belirtmişti.

Aliağa adayının gözden geçirilmesini isteyen vatandaşlar, Başbakan Erdoğan’a şiirli mesaj gönderdiler. Kendi sesiyle okuduğu, Sezai Karakoç’a ait “Sevgili” şiiri üzerine, Tansu Kaya ve ona olan desteği ifade eden fotoğraflar yerleştirilerek hazırlanan klip büyük beğeni topladı. İlk günden yüzlerce kişi tarafından seyredildi.

10 BİN İMZA ERDOĞAN’A GİDECEK

Öte yandan Aliağa’da aday adayı değilken sürpriz şekilde AK Parti’nin belediye başkan adayı olarak gösterilen Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz’ın çekilmesini isteyen vatandaşların başlattığı imza kampanyası da büyük ilgi gördü. “Tansu Kaya İçin El Ele” adlı kampanyada 10 bini aşkın kişi, AK Parti Aliağa adayının gözden geçirilerek Tansu Kaya olarak değiştirilmesi için imza verdi. Toplanan imzaların, Başbakan Erdoğan'a ulaştırılacağı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar