Aliağa'da işçiler zehirlendi!

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde, Petkim Limanı'nı (PETLİM) genişletme çalışmaları kapsamında yapılan yeni tesislerin inşaatında çalışan bir firmada görevli 100'ü aşkın taşeron işçi kahvaltıdan zehirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Aliağa'da işçiler zehirlendi!

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Petkim Limanı'nı (PETLİM) genişletme çalışmaları kapsamında yapılan yeni tesislerin inşaatında çalışan bir firmada görevli 100'ü aşkın taşeron işçi, mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tedavilerin ardından çoğu işçi taburcu edildi. Tedavisi süren işçilerin hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

PETLİM genişletme çalışmalarında yapılan yeni tesislerin inşaatında çalışan bir firmada taşeron işçilerde, bugün saat 10.00'dan itibaren mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri başladı. Firma yetkilerince araçlarla Aliağa Devlet Hastanesi'ne götürülen işçilerin sayısı 100'ü aştı. Tedavisinin ardından çoğu işçi taburcu edildi. Tedavisi süren işçilerden de hayati tehlikesi olan kimsenin bulunmadığı belirtildi. 

"PEYNİRİN RENGİ VE TADI FARKLIYDI"

Zehirlenen işçilerden Halis Güzeler, sabah 07.30'da kahvaltı yaptıklarını belirterek, "Gündüz vardiyası işçileri olarak işe kahvaltıyla başladık. Kahvaltıda; domates, salatalık, bal, peynir vardı. Her zaman çıkan peynirden farklı bir peynir çıktı. Tulum peynirine benziyordu. Peynirde biraz ağırlık vardı. Biz bu peyniri yedikten sonra çalışmaya başladık. İnşaata bine yakın kişi çalışıyor. Sanırım yaklaşık 500 kişi kahvaltı yaptı. Sonra hepimizde yavaş yavaş dengesizlik başladı. Saat 09.30 sıralarında insanlar dökülmeye başladı. Kusmalar başladı. İş, şu an durduruldu. Sırayla hepimiz hastaneye kaldırıldık" dedi. Firmada bin işçinin bulunduğu, kahvaltıdan ise numune alınacağı öğrenildi.







Yorumlar