Aliağa Ticaret Odası Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) meslekte 15 yıl ve üzeri faaliyette bulunan üyelerine “Onur Ödül Töreni” düzenleyerek önemli bir vefa örneği gösterdi. Aralarında 50 yıl ve üzeri süredir Aliağa'nın ticaret hayatına katkı koyan firmaların...

Google Haberlere Abone ol
Aliağa Ticaret Odası Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) meslekte 15 yıl ve üzeri faaliyette bulunan üyelerine “Onur Ödül Töreni” düzenleyerek önemli bir vefa örneği gösterdi. Aralarında 50 yıl ve üzeri süredir Aliağa'nın ticaret hayatına katkı koyan firmaların da bulunduğu toplam 141 işletmeye hazırlanan plaketlerin verildiği tören Aliağa iş dünyasını bir araya getirdi.

Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu'nda yapılan tören, son 25 yılda dev bir sanayi ticaret kentine dönüşen Aliağa’da sanayici-ticaret erbabı ve tüm iş dünyasını buluşturdu. Aliağa Cumhuriyet Savcısı Osman Bağlar, Kaymakam Bayram Yılmaz, Aliağa Vergi Dairesi yeni müdürü İrfan Durhan ve Aliağa'nın önde gelen isimlerinin katıldığı törenin açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, ilkini 2009 yılında gerçekleştirdikleri Onur Ödülleri'nin ikincisini düzenlemekten onur duyduğunu ifade etti. Aliağa’nın geçmişten bugüne sanayi, ticari ve sosyal anlamda gelişimine katkıda bulunan üyelerine şükranlarını sunan Başkan Saka, "Bugün burada 15 ve daha üzeri yıllar, bizlerle aynı çatı altında bulunan ve başarılı kariyerleri ile bizleri gururlandıran siz değerli üyelerimizle bir arada bulunmaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum. Geçmiş dönemlerden bugüne kadar Aliağa’nın sanayi, ticari ve sosyal hayatına yapmış olduğunuz katkılardan dolayı sizlere şükran borçluyuz. Günümüzün piyasa koşullarında uzun yıllar işletmelerini ayakta tutabilen girişimci sayısı çok az. Bu sebeple faaliyetlerini uzun yıllar sürdüren müteşebbis sayımızı arttırmamız gerekiyor." dedi.

ALTO'nun bölgesinin ticaret ve sanayi yapısına sağladığı katkılarla Türkiye'nin önde gelen meslek kuruluşları arasında yer aldığını söyleyen Başkan Saka, Aliağa'nın ekonomik gelişimi hakkında da bilgiler verdi. 1960’lı yıllarda başlayan Sanayi hamleleriyle birlikte 3 bin kişilik nüfustan bugün 80 bin nüfusa ulaşıldığını sözlerine ekleyen Saka, "Aliağa gerek stratejik konumu, gerek de coğrafi yapısı ile birçok alanda öne çıkan bir ilçe. Geçtiğimiz yıl yaptığımız Vizyon Planlaması çalışmasıyla Aliağa'da yapılması gerekenleri ortaya koyduk ve bir kitapçık haline getirerek isteyen herkese dağıttık. Hamburg'da 800 yıllık liman yılda 100-120 milyon ton kapasitelidir. Yaklaşık 30 yıllık liman bölgesi olan Nemrut’ta ise yıllık 40 milyon ton yük elleçleniyorsa, bu çok büyük gelecek vaadeden bir olaydır. Bu nedenle, geleceği parlak olan bölgemizin çok iyi planlanması gerekiyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar