Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu, spor salonuna kavuştu

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın spor başkenti olması hedefi doğrultusunda yaptırdığı 114.

Google Haberlere Abone ol
Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu, spor salonuna kavuştu

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın spor başkenti olması hedefi doğrultusunda yaptırdığı 114. spor tesisi, Yıldırım’daki Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu’nda hizmete açıldı.

Ertuğrulbey Mahallesi Ertuğrulbey Caddesi’ndeki açılışa; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu Müdürü Turgut Yıldırım, davetliler ve okul öğrencileri katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başta okul öğrencileri olmak üzere amatör spora da hizmet verecek tesislerin gençlerin sağlıklı ortamda spor yapmasına yarayacağını söyledi. Ali Razı Bey İlköğretim Okulu Spor Salonu’nun bu dönem hizmete aldıkları 114. tesis olduğunu belirten Başkan Altepe, “Gerçekten bölgeye, gençlere büyük değer katacak. Yapılmasında emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Okulumuza, insanımıza, amatör spora hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gençliğe hizmet etmenin, onları zararlı alışkanlıklardan kurtarmak için spor tesisleri yapmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini kaydeden Başkan Altepe, semtlerde yaya mesafede spor tesisleri yapmanın, Bursa’nın gerçek anlamda sağlıklı bir kent olması için tüm eksikliklerin giderilmesinin temel hedefleri olduğunu ifade etti. Bu konuda son yıllarda büyük hamleler yaptıklarını, Türkiye’de en fazla spor salonunu Bursa’ya kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu Spor Salonu, 114. tesisimiz. Önümüzde daha 10’un üzerinde tesis açılışı bekliyor. Bu dönemde inşallah 130 tesisi bitirmiş olacağız” diye konuştu.

Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğunu belirten ve yapılan tesislerle birlikte gençlerin daha sağlıklı yetişme imkanına kavuştuğunu söyleyen Başkan Altepe, “Bu salonlar onun için kuruluyor. Reçeteye yazılacak en iyi ilaç spordur. Yediğinize, içtiğinize, gıdanıza dikkat edeceksiniz ve aynı zamanda harekete odaklanacaksınız. Sonrasında da başarı gelecek” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerekli düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte yakın zamanda okulların her türlü sıkıntısıyla ilgileneceklerini, ihtiyaç duyulan tüm alanlarda çözüm üreteceklerini söyledi. Başkan Altepe, “Eğitim konusunda adımları birlikte atacağız. İnşallah bu binalar da elden geçecek. Bahçeler de düzenlenecek, akan çatılar da yapılacak, ısıtma sistemleri de yenilenecek. Okullarımızın laboratuvarları da bilgisayar sistemleri de olacak” açıklamasında bulundu.

Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise, Büyükşehir Belediyesi’nin 100 okula 100 spor salonu projesini çok önemsediği belirtti. Hizmete sokulan spor tesislerinin Bursa için büyük değer ifade ettiğini vurgulayan Kartal, “Spor yapan öğrencilerin akademik başarısı diğerlerine göre her zaman yüzde 25 daha fazladır. Bu okulun başarısını da değerlendirelim. Göreceksiniz, öğrencilerimizin başarısı diğer zamanlara göre artacaktır” ifadesini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, yapılan tesis nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Bursa’nın spor imkanlarının son yıllarda gerek merkezi hükümetin gerekse Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle oldukça arttığını ifade eden Gülsar, “Tarih, bu dönemi ve yapılan tesisleri yazacak ve anacaktır. Büyükşehir Belediyesi tarafından spor salonu kazandırılan okul sayısı 30 oldu. Önümüzdeki dönem bu sayıyı inşallah hedeflendiği gibi 100’e tamamlarız” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de, spora sağlanan katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu’na kazandırılan tesisin Bursa’nın spor kalitesini ve Türkiye’nin olimpiyatlardaki başarısını artıracağını kaydeden Şahin, “Bu tesis, ülkemizin geleceğine yapılan en güzel yatırımlardan bir tanesidir. Spor salonlarından, su kayağına, yüzme havuzlarından diğer düzenlemelere kadar yapılan her tesis gençlerin spor bilincini artırmaktadır” diye konuştu.

Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu Müdürü Turgut Yıldırım da, kullanımlarına sunulan spor salonu nedeniyle yetkililere teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle salon hizmete alındı. Başkan Altepe ve beraberindekiler, basketbol atışı yaptı. CİHAN

Yorumlar