Ali İsmail'i döven 3 polis, şimdi başka bir öğrenciyi dövmekten ifadeye çağrıldı

Eskişehir'de geçtiğmiz yılki Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversiteli Ali İsmail Korkmaz ile Doğukan Bilir'i dövdükleri iddiasıyla iki ayrı davada yargılanan üç polis, başka bir üniversiteliyi daha dövdükleri gerekçesiyle ifadeye...

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail'i döven 3 polis, şimdi başka bir öğrenciyi dövmekten ifadeye çağrıldı

Eskişehir'de geçtiğmiz yılki Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversiteli Ali İsmail Korkmaz ile Doğukan Bilir'i dövdükleri iddiasıyla iki ayrı davada yargılanan üç polis, başka bir üniversiteliyi daha dövdükleri gerekçesiyle ifadeye çağrıldı. Eskişehir Savcılığı, başvuru üzerine üniversiteli Tevfik Caner Ertay’ı dövdükleri gerekçesiyle polis memurları Y.A. H.E ve Ş. G.’nin ifadelerinin alınmasına karar verdi. Bu üzerine savcılık başka illere tayini çıkan üç polise, 11 Haziran 2014 tarihinde, ifade vermeleri için birer tebligat gönderdi. Ali İsmail Korkmaz ve Doğukan Bilir’i dövmekten yargılanan üç polisin olaylar sonrası başka illere tayin edildiği ortaya çıktı.

İddiaya göre, üniversiteli Tevfik Caner Ertay, 2 Haziran 2013 günü Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında sopalarla dövüldü. Ardından polis otosunun bagajına konarak şehir içinde dolaştırılıp iki hastane gezdirildi ve sonrasında gözaltına alındı. Ertay’ın Eskişehir ve Yunus Emre devlet hastanelerine ait kameralarda, bagajdan çıkarılıp hastaneye götürüldüğü ana ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Ayrıca Ertay, Ali İsmail Korkmaz davasında tanık olarak dinlenmiş ve mahkeme huzurunda, Korkmaz’ı dövmekten yargılanan polislerden Y.A., H.E. ve Ş.G.’nin kendisini dövdüğünü iddia etmişti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Ertay’ın avukatı Pınar Çelik Arpacı, 30 Mayıs 2014 günü Eskişehir Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, söz konusu polisler Y.A., H.E. ve Ş.G.’nin şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasını istedi. Ayrıca bu üç polisin cep telefonlarına ait arayan-aranan kayıtlarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan alınmasını talep etti. Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ünal Doğan ise, Avukat Arpacı’nın talebi üzerine polis Y.A., H.E. ve Ş.G.’nin ifadesinin alınmasını istedi. Savcı Doğan, bunun üzerine başka şehirlere tayinleri çıkan söz konusu bu üç polis için ifadelerinin alınması için tebligat çıkardı. Söz konusu tebligat 11 Haziran 2014 günü polislerin görev yaptığı illerdeki ikametgah adreslerine gönderildi.

Avukat Arpacı, Ertay olayıyla ilgili yaşanan gelişmeler üzerine topladıkları delil ve belgeler sonrasında, Ali İsmail Korkmaz’ı dövme olayına karıştıkları belirlenen söz konusu üç polis hakkında ifadelerinin alınması için savcılığa yaptıkları başvurunun olumlu neticelendiğini söyledi. Avukat Arpacı, "Savcı bey, konuyu değerlendirip ilgili üç polisin ifadelerinin alınması için tebligat çıkardı. Konu bize sözlü olarak iletildi. Şahıslar şuanda farklı illerde tebligat ellerine geçince bulundukları yerlerde konuya ilişkin ifade verecekler." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar