Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Gezi Parkı'nı gezdi

Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, Gezi Parkı'na geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Gezi Parkı'nı gezdi

Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, Gezi Parkı'na geldi. Parka sadece Ali İsmail'in ailesi alındı. Aileyi görmek için Gezi Parkı'na gelen bir grup, polis tarafından parka alınmadı. Polis ile grup arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Eskişehir'de geçen yıl Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi Fenerbahçe taraftar derneğinin daveti üzerine Fenerbahçe-Kasımpaşa maçını izlemek için İstanbul geldi. Ailenin İstanbul'a gelir gelmez Gezi Parkı'nı ziyaret etmek istediğini öğrenen bir grup da Gezi Parkı girişinde toplandı. Aileyle birlikte Gezi Parkı'nı gezeceklerini söyleyen gruba polis izin vermedi. Grubu, Gezi Parkı merdivenlerinden uzaklaştıran polis, parka girişleri de yasakladı. Grupla polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Grubun uzaklaştırılmasının ardından Ali İsmail Korkmaz'ın Annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz, 3 aylık yeğeni Ali Yusuf ve yengesi ile ailenin avukatı Ayhan Erdoğan geldi.

Burada konuşan Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Fenerbahçe taraftar derneğinin daveti üzerine Fenerbahçe maçı için İstanbul'a geldiklerini söyledi. “Ben Galatasaray'lı olarak, babam Trabzonsporlu olarak yarın Fenerbahçe formasını giyip Ali İsmail'i haykıracağız.” diyen Ağabey Korkmaz, “Amacımız ne basın açıklamasıydı ne de eylem. Ali İsmail Gezi Parkı için hayatını kaybetti. Buraya gelme zorunluluğu hissettik. Herhalde parkı aileye kapatmazlar diye düşündük. Ama halkın yanımızda olmasını istemiyorlar. Sadece aileyi alacaklarını söylediler." dedi.

Aile ile birlikte diğer eylemciler Galatasaray Meydanı'na yürüdü. CİHAN

Yorumlar