Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara tepki

Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen 3. duruşmasında ara verildi. Araya kadar sakin geçen duruşmada, Ali İsmail Korkmaz’ın yakınları salonda hazır bulunan sanıklara tepki gösterdi. Anne Emel Korkmaz, "Aynı acıyı siz de yaşarsınız...

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara tepki

Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen 3. duruşmasında ara verildi. Araya kadar sakin geçen duruşmada, Ali İsmail Korkmaz’ın yakınları salonda hazır bulunan sanıklara tepki gösterdi. Anne Emel Korkmaz, "Aynı acıyı siz de yaşarsınız inşallah." dedi.

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın, Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövüldükten sonra öldüğü iddiasıyla açılan davanın 3. duruşmasına Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

TİB’DEN GELEN TELEFON KAYITLARI

TİB’in raporunda 8 adet telefon görüşmesinin 5 iş gününde çözümlendiği belirtildi. Sanıkların birbiriyle telefon görüşmesi yaptıklarının tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca Ali İsmail Korkmaz’ın olay günü Eskişehir Yunus Emre Caddesi Odunpazarı tarafındaki vericiden alınan sinyalden 6 defa telefon görüşmesi yaptığı ve Korkmaz’ın olay yerinde olabileceği ifade edildi.

Jandarma Genel Komutanlığına ait inceleme raporunda da incelenen görüntülerin kalitesinin düşük olduğu, mesafenin uzak ve ışığın yetersiz olduğunun tespit edildiği, belirtilen zaman aralığında tespit edilen şahısların eşgalinin belirlenerek mahkemeye gönderildiği bildirildi.

Duruşmada, 29 güvenlik kamerasıyla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan bilirkişi raporu da okundu. Görüntülerin incelenmesinde suça konu olayda darp olayına rastlanmadığı, Ali İsmail’in arkadaşlarıyla güvenlik kameralarına yansıdığı, kavga olaylarına karışmadığı, kameralarda sivil polis olduğu belirlenen ellerinde beyzbol sopalarıyla kişilerin Beşik Otel civarında görüldükleri, elinde beyzbol sopası olan bir kişinin birisini dövdüğünün görüldüğü ve arkadaşlarının da buna yardım ettiği, görüntülerin incelemesinde Ali İsmail Korkmaz’ı döven kişilerin, görüntü çözünürlüğü düşük olduğundan net olarak tespit edilemediği kaydedildi.

MAHKEMEYE VERİLEN ARADA SANIKLARA TEPKİ

Mahkeme heyeti, davaya saat 13.15’e kadar ara verdi. Ara duyurusunun ardından Ali İsmail Korkmaz’ın yakınları mahkeme salonunda hazır bulunan sanıklara tepki gösterdi. Kormaz’ın annesi Emel Korkmaz, sanıklara dönerek "Aynı acıyı siz de yaşarsınız inşallah." dedi.

Mahkeme salonu hakimin ve polisin sözlü uyarısıyla boşaltıldı. Sanıkların jandarma nezaretinde dışarı çıkarılışı sırasında da salon dışında bekleyenler sanıkları yuhaladı. Ağlayanlar olduğu görüldü. CİHAN

Yorumlar