Ali İsmail Korkmaz davasında ara karar

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülen Ali İsmail Kormaz davasında, polis memuru Yalçın Akbulut’un, iddia makamı tarafından tutuklanması talebi mahkemece reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz davasında ara karar

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülen Ali İsmail Kormaz davasında, polis memuru Yalçın Akbulut’un, iddia makamı tarafından tutuklanması talebi mahkemece reddedildi. Mahkeme, TÜBİTAK’tan istenen söz konusu görüntülerde dayak yiyen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının tespiti için istenen yazının beklenmesine ve duruşmanın 12 Mart 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de polis ve sivil kişilerden yediği dayak sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Ali İsmail Kormaz’ın, güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınan davasına bu ilde başlandı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile sanık ve müşteki avukatlarının savunmaları alındı. Saat 09.15 gibi başlayan ve 23.00’e kadar süren davada ara karar açıklandı. Buna göre, tahliyelerini talep eden tutuklu sanıklar İsmail Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ramazan Koyuncu, Ebubekir Harlar ve polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın tutukluluk hallerinin devamına ve tutuksuz sanık Yalçın Akbulut’un iddia makamı tarafından tutuklanması talebinin reddine karar verildi. Yine diğer tutuksuz sanıklar Şaban Gökpınar ile Hüseyin Engin’in de tutuksuz yargılanmalarına devam edilmesine ve bir sonraki duruşmada mutlaka bulunmaları karara bağlandı.

Ara kararda ayrıca, duruşma zaptının, duruşma salonundaki ses ve görüntü kayıtlarının tutanaklara geçirilmesinden sonra çıkarılmasına, sanıkların olay günü kullandıkları telefonlarının tespitine ve olay tarihindeki görüşmelerin TİM’den talep edilmesine, sanıkların ek savunma taleplerine ilerleyen duruşmalarda karar verilmesine, Eskişehir Adliyesi'nden bu davayla ilintili dosyaların istenmesine, olaya ilişkin internet ve basında yayınlanan bütün görüntülerin talep edilmesine, TÜBİTAK’tan istenen yazının beklenmesine ve yazı cevabının gelmesi halinde CD yapılarak duruşmada izlenmesine, bir kısım tanıkların adliyeye zorunlu olarak getirilerek burada dinlenmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın tarihini 12 Mayıs 2014 saat 10.00 olarak belirledi. CİHAN

Yorumlar