'Ali İsmail Korkmaz davasında adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz'

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri Adliyesi’nde üçüncü duruşması görülecek Ali İsmail Korkmaz davasında adaletin tecelli edeceğine inandıklarını belirtti. Konaç, adaletin tahsisi konusunda Kayseri Adliyesi'nde mahkemelerin suçlu...

Google Haberlere Abone ol
'Ali İsmail Korkmaz davasında adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz'

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri Adliyesi’nde üçüncü duruşması görülecek Ali İsmail Korkmaz davasında adaletin tecelli edeceğine inandıklarını belirtti. Konaç, adaletin tahsisi konusunda Kayseri Adliyesi'nde mahkemelerin suçlu ve suçsuzu ayırarak cezalandıracağını ifade ederek, "Ali İsmail’in ölüm yıl dönümündeyiz. Bir yıl geçmiş. Ali İsmail'in ölüm yıldönümünde hatırasına borcumuz var. O da gerçek suçlunun bulunup, cezalandırılmasıdır. Böylelikle insanlara da gerçek suçlulara ulaşıldığı anlamında mesaj verilmiş olacak" diye konuştu.

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için açılan davanın üçüncü duruşmasının 14 Temmuz Pazartesi günü Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edecek. Davayı yakından izlediklerini belirten Baro Başkanı Fevzi Konaç, il dışından gelecek avukatlara ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Şu ana kadar iki duruşma olduğunu hatırlatan Konaç, iki duruşmada da mahkeme heyeti ile savunma ve müşteki avukatlarının güzel bir imtihan verdiğini anlattı.

Konaç, davanın tarihi bir önem taşıyor olduğuna işaret ederek, "Kayseri Adliyesi, ‘Tüm Türkiye'de faili meçhuller ortadan kalkmıştır. Gerçek suçlulara ulaşılacak bir adalet sistemi vardır' anlamında tarihi bir mesaj verecek. Dolayısıyla ben bu duruşmaların sağlıklı yürümesi adına, her tarafı ve kesimi itidale davet ediyorum. Pazartesi görülecek davada deliller, bir kısım toplanacak evraklar vardı. Onlar toplanacak. Eğer onlar yerine getirilmişse mahkeme heyeti seyirle ilgili kararını verecek. Bugün itibariyle 10 Temmuz'dan bir gün sonra tam 1 yıl oldu Ali İsmail Korkmaz'ı toprağa vereli. Onun da belki hatırasına bir borcumuz var. O da gerçek suçluyu bulup ve cezalandırmak bir manada da tüm Türkiye kamuoyuna bu ülkede ‘Adalet var' duygusunu yaşatmak." diye konuştu.

Baro Başkanı Fevzi Konaç, pazartesi günü yapılacak duruşma öncesi ve sonrasında herkesin sorumlu davranması gerektiğini de belirtti. CİHAN

Yorumlar