Ali İsmail Korkmaz davası 14 Temmuz’a ertelendi

Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri’deki ikinci duruşmasında ara karar verildi. 14 saat süren ve 12 tanığın dinlendiği duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, bir sonraki celsenin de 14 Temmuz 2014 tarihinde yapılmasına...

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz davası 14 Temmuz’a ertelendi

Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri’deki ikinci duruşmasında ara karar verildi. 14 saat süren ve 12 tanığın dinlendiği duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, bir sonraki celsenin de 14 Temmuz 2014 tarihinde yapılmasına karar verildi.

Ali İsmail Korkmaz davasının ikinci duruşmasına Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkemenin son bölümünde kalan tanıklar ifade vermeye devam etti.

Tanık Bedir Gelenli, sanıklardan fırıncı İsmail’i işyerinden dolayı tanıdığını, diğer sanıkların da olay yerinde olup olmadıklarını görmediğini ve hiçbirisini tanımadığını söyledi.

İfadesi en çok merak edilen tanık Serkan Kavak da, “Olay günü, polise taşlı sopalı saldırıyı ve polisin de biber gazlı müdahalesini gördüm. Ben yolun sol tarafındaydım. Yerde yatan bir bayan vardı ve ambulans geldi. Ambulansa da taşlı sopalı saldırdılar. Onları uyardım. Bana ‘Sana ne. Sen AK Partili misin?' dediler. Beni hırpaladılar. Çevik kuvvete doğru kaçtım. Polislere durumu anlattım. Beni barikattan geçirdiler. Oradan ayrıldım ve aracımın olduğu yere doğru giderken 10-15 kişilik bir gurup daha geldi. Grup bana doğru hızlandı. Beni çağırdılar ve ambulansın orada tartıştığım çocuklardı. Bana saldırdılar. Can havliyle üzerlerine fırladım. Onların bana salladığı sopayı ellerinden alıp rastgele salladım. Kimseye değmedi. Kaçarken sivil polislerle karşılaştım. Durumu anlattım, sırtımdaki yaraları gösterdim. Ortalık sakinleşmesi için fırının orada beklemeye başladım. Oradan resmi elbiseli polislerin yanına geçtim. Ben, 45 dakika kadar o fırının sokağında bekledim. Ortalığın biraz daha sakinleştiğini görünce aracımı alıp evime gittim.” şeklinde ifade verdi.

Polis memuru tanık Selçuk Bal da, davada yargılanan polisleri meslekten dolayı tanıdığını, diğer sanıkları tanımadığını ifade etti. Sokakta bulunduğu sırada bir kişiye müdahale ettiğini belirten Bal, “Onun da daha sonra Doğukan Bilir olduğunu öğrendim. Bunun davası da Eskişehir’de başladı.” şeklinde ifade verdi. O gün Çevik Kuvvet tarafından gözaltılara yardımcı olmak için görevli olduklarını belirten Bal, “Ali İsmail Korkmaz isimli şahsı yanımdan geçtiyse bile görmedim.” dedi.

Müdahil avukatların talebi üzerine Tevfik Caner Ertay, 12. tanık olarak dinlendi. Olay günü protestoda yer aldığını ve polislerden dayak yediğini anlatan Ertay, “Sanıklar size sunulan kamera kayıtlarında dövülenin benim olduğumu iddia ediyorlar. O kişi ben değilim ve o saatlerde dövülmedim. Ben, o sokağa hiç girmedim. Sadece Ali İsmail Kormaz katledildikten sonra karanfil koymak için girdim.” açıklamasını yaptı.

ANNE KORKMAZ: OĞLUMU KATLEDENLERLE AYNI HAVAYI TENEFFÜS ETMEK İSTEMİYORUM

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, çocuğunu katledenlerle aynı havayı teneffüs ettiğini belirterek “Dün Anneler Günü'ydü. Burada oğlumu katledenler babadır. Anneleri hayattaysa onları nasıl andılar. Çocukları görüşmeye geldiğinde ‘baba sen neden buradasın?’ diye sorduklarında ne cevap verdiler merak ediyorum. Ben burada çocuğumu katledenlerle aynı havayı teneffüs ediyorum. Siz anneleriniz hayattaysa ne düşündünüz. Çocuğunu katlettiğiniz anne hangi durumda diye soruyorum bu sanıklara" dedi.

Baba Şahap Korkmaz da, “Benim oğlum yüzde 100 masumdur. Mazlum olduğu gün gibi açıkken katilleri savunan bu kişiler hangi vicdanla ve dinle savunuyorlar. Görüntülere baktığımda hepsi vahşice saldırıyorlar küçücük çocuğa. O elinde ne bir taş ne bir cisim vardı. Zararsız bir çocuğa saldırırken hiç mi vicdanları sızlamadı. Adalete sığınıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ali İsmail’in kardeşi Aylin Taktuk da, “O görüntüler apaçık. Nasıl halen bunu inkâr edebiliyorlar?” diye sordu.

Kormaz’ın avukat abisi Gürkan Korkmaz da, “Benim bir talebim olacak. Sanık avukatlarından biri benim sınıf arkadaşım. Kardeşimin hastane sürecine ilişkin bilgiler aldı. Yanımızda yer alırken karşı tarafa geçerek menfaat çatışması oluşmuştur. Davadan çekilmesini talep ediyorum.” diye konuştu.

Taleplerin dinlenmesinin ardından sanıklar ve avukatları, aleyhte yapılan tanıklıkları kabul etmeyerek, tutuklu yargılananlar tahliyelerini, tutuksuzlar da beraatlarını talep etti.

ARA KARAR

14 saat süren ve 3 defa ara verilen duruşmada 12 tanık dinlendi. Mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'na yazı yazılarak Korkmaz’ın tedavi için gittiği hastanelerden ihmal olup olmadığıyla ilgili soruşturma yapılıp yapılmadığının sorulmasına, Eskişehir emniyet müdürlüğüne yazı yazılarak sanıklara olay günü gaz maskesi verilip verilmediğinin sorulmasına, Korkmaz hakkında adli tıp kurumu raporunun istenmesine, dava dosyasına giren olayın yaşandığı yeri gören fırıncıya ait güvenlik kamerası görüntüsünde yer alan ve dövülen şahsın, ölen Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının tespitiyle ilgili TÜBİTAK’tan istenen raporun beklenmesine, tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, fırın işçisi Ebubekir Harlar’ın tutukluluk hallerinin devamına tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut’un tutuksuz yargılanmalarına karar verildi. Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 14 Temmuz 2014 tarihine ertelenmesi kararlaştırdı.

Karar sonrası salonda bulunanlar, slogan atarak sanıklara tepki gösterdi. Dinleyiciler ve müşteki avukatları mahkeme başkanının talebiyle polis kontrolünde salondan çıkarıldı. CİHAN

Yorumlar