Ali İsmail Korkmaz, ailesine duyurmamak için 'merdivenden düştüm' demiş (4)

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivillerden yediği dayak sonucu Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasına, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tanıklardan...

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz, ailesine duyurmamak için 'merdivenden düştüm' demiş (4)

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivillerden yediği dayak sonucu Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasına, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tanıklardan Ahmet Uygun, Ali İsmail'in hastanede, ev taşırken düşerek yaralandığı yönündeki sözlerini, ailesinin olaydan haberdar olmaması için söylediğini kaydetti. Uygun, "Biz o tarihlerde ev taşımadık.” dedi.

Öğleden önce, Semih Berkay Yapıcı’nın tanık ifadesi alınmıştı. Öğleden sonraki duruşma gergin başladı. Sanık avukatlarının tanığa yönelttiği, “Polisler sana niye müdahale etmedi? Orası güvenli bölge miydi?” sorusuna müdahil avukatlar itiraz etti. Salondan diğer avukatlar da sanık avukatlarına tepki gösterirken, mahkemede tanıklar dinlendi.

Tanık Turhan Güler de olay sırasında Ali İsmail ile birlikte olmadıklarını ifade ederek, tramvay durağında karşılaştıklarını ve İsmail’in, “Jop yedim, kafama darbe yedim” dediğini anlattı. İsmail’in bilincinin yerinde olmadığını aktaran Güler, “Sürekli aynı soruları tekrarlayıp duruyordu. Sürekli neredeyiz, nereye gidiyoruz diyordu. Fırat Köse, Ahmet Yasin Uygun ve Okan Korkmaz’ı çağırdım. Birlikte hastaneye gittik.” diye konuştu.

Tanık Fırat Köse ise Ali İsmail’in dövüldüğü sırada olay yerinde olmadığını ancak onu hastaneye götürenlerden olduğunu anlattı. Birlikte Mavi Hastane’ye gittiklerini belirten Köse, “Burada tomografi cihazı olmadığı için Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Tomografi sonuçlarını bekledik ve doktor bize hiçbir şeyinin olmadığını ve 1-2 güne geçeceğini söyledi. Eve gidip dinlenebileceğini ifade etti. Ağzında ve kolundaki problemler için de poliklinikleri bekledik. Oradaki görevliler, önce ifade vermesi gerektiğini söyleyerek muayene etmediler. Eve gittik. Ali İsmail sancılı bir şekilde uyanmış. Taksiyle hastaneye götürdüler ve Ali’nin beyin kanaması geçirdiğini söylediler.” diye ifade etti.

TANIK AHMET UYGUN: AİLESİ DUYMASIN DİYE 'DÜŞTÜM' DEDİ

Ali İsmail’in ev arkadaşlarından tanık Ahmet Uygun da “Turhan arkadaşımızın aramasıyla buluştuk ve hastaneye birlikte gittik. Ali İsmail’in başından darbe aldığını gördüm. Ali İsmail, ailesinin konudan haberdar olmaması için doktora “ev taşırken düştüm” demiş olabilir. Ama biz o tarihlerde ev taşımadık.” dedi.

Tanık Okan Korkmaz ise şöyle dedi: “Ali İsmail’le buluştuğumuzda başında ve omuzunda darp izleri vardı. Konuşmakta güçlük çekiyordu. Hastaneye gittik ve doktora merdivenden düştüğünü söyledi. Yakın zamanda sınavı olduğunu ve çok ciddi bir sağlık sorunu olmayacağını düşündüğü için böyle dediğini düşünüyorum.”

Tanık Fatih Kırbaş da olay yerini yukardan gören bir evde oturduğunu ifade ederek, “Gelen şahsı kepenge çarptırarak durdurdular. Yere düşen şahıs can havliyle küfür etti. Sonra fırıncı ve yanında çalıştığını düşündüğüm kişi ve sivil polisler tekrar şahsa yüklendi. Yerde yatan şahıs ‘başım başım’ diyerek ve ağlayarak uzaklaştı.” şeklinde ifade verdi.

Tanık Sefa Kırbaş ise şunları ifade etti: “Ben olayın olduğu yerin karşısında oturuyorum. Dövülen şahsın yerde hareketsiz yattığını gördüm. Yediği dayağın etkisiyle küfretti. Bunun üzerine bir kişi sinirli bir şekilde geldi ve kafasına tekmeyle vurdu. Şahıslara dikkatlice bakmadığım için belirli bir eşkâl bilgisi veremiyorum.” Kırbaş, sadece fırıncı İsmail Koyuncu’yu olay yerinde gördüğünü teşhis etti.

Tanık Osman Kırbaş da “30-40 kişilik marjinal grup polise taş atıyordu. 8-10 kişilik grup olayın yaşandığı sokağın başında pusu kurdu. Fırıncı İsmail ve yanında çalışan bir şahıs ile elinde telsiz olan kişilerin Ali İsmail’e vurduklarını gördüm.” dedi. Mahkeme Başkanı, sekiz tanığın ifadelerini aldıktan sonra mahkemeye ara verdi. Aradan sonra 3 tanığın daha ifadeleri dinlenecek.

DURUŞMADAN NOTLAR

Dava, 250 kişilik konferans salonunda yapıldı. Duruşma salonu tamamen dolarken, bazı avukat ve dinleyiciler, merdiven boşluklarına oturarak davayı takip etti. Davayı takip edecek avukatlar, dinleyiciler, gazeteciler ve adliye çalışanları kontrol noktalarından geçerek ve üstleri aranarak adliye sarayına alındı. Davaya destek vermek için yaklaşık bin 500 kişi adliye dışında sloganlarla eylem yaptı.

Mahkeme salonunda tansiyon zaman zaman yükseldi. Sanık avukatlarının tanıklara sorduğu soruların yönlendirme içerdiği yönünde müdahil avukatları itirazda bulundu. Bir ara CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de oturduğu yerden kalkarak mahkeme başkanına “Sanık avukatları sizi yönlendiriyor” diye tepki gösterdi.

1900 POLİS GÖREV ALDI

Polis, davanın görüleceği Kayseri Adalet Sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adalet Sarayı'na çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapatılarak, çevresi demir parmaklıklarla çevrildi. Çevre illerden de gelen polislerle birlikte bin 900 polisin görev aldığı belirtildi. 4 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da adliye önünde hazır bekletildi. Helikopterle de havadan takip yapıldı.

CİHAN

Yorumlar