Ali Fuat Yılmazer: KCK'lıların fotoğrafı senaryo, talimatı Beşir Atalay verdi

Emekli İstanbul İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, 2009 yılında Diyarbakır'da tek sıra halinde dizilmiş KCK tutuklularının fotoğrafının dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın senaryosu olduğunu, fotoğrafın Atalay tara.

Google Haberlere Abone ol
Ali Fuat Yılmazer: KCK'lıların fotoğrafı senaryo, talimatı Beşir Atalay verdi

Emekli İstanbul İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, 2009 yılında Diyarbakır'da tek sıra halinde dizilmiş KCK tutuklularının fotoğrafının dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın senaryosu olduğunu, fotoğrafın Atalay tarafından basına sızdırıldığını söyledi. KCK ile uğraşanların tasfiye edildiğini belirten Yılmazer, "İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırdı." dedi.

Bugün televizyonunda Merkez Siyaset programına konuk olan Ali Fuat Yılmazer, çarpıcı açıklamalarına devam etti. 26 Aralık 2009'da aralarında Hatip Dicle'nin de bulunduğu tek sıra haline dizilmiş KCK tutuklularının fotoğrafının basına sızdırıldığını hatırlatan emekli istihbarat müdürü, bu olayın İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talimatı ve isteğiyle gerçekleştirildiğini anlattı. Yılmazer, “26 Aralık 2009'da Diyarbakır'daki tutuklu KCK'lıların fotoğrafı Beşir Atalay'ın senaryosudur isterse inkar etsin.” diye konuştu

MİT, KCK SÜRECİNDE ÇIKAN BAĞLANTILARINI AÇIKLAYAMADI

“Benim tasfiyemin gerçek sebebi Abdullah Öcalan ve PKK'dır, İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırttı. KCK operasyonları 2008 yılında Güngören patlamasıyla başladı. KCK ile uğraşanlar tasfiye edildi." ifadelerini kullanan Ali Fuat Yılmazer, şöyle devam etti: “Devrimci Karargah elemanlarını Kandil'e götürüp eğitim verdiren ve Avrupa'ya geçiren kişi MİT'in elemanı çıktı. MİT, PKK muhbirine zorla Kalaşnikof verip eylem yaptırdı. MİT, KCK sürecinde çıkan bağlantılarını açıklayamadı. O dönemde MİT'ten gelen bilgiyle 1 tane bile eylem engellenemedi, bize bilgi gelmedi. Biz müzakereler ve barış süreci döneminde PKK'nın eylemselliğiyle uğraşıyorduk. 2008'de 25 canlı bombayı canlı halde etkisiz hale getirdik. Bu yüzden de KCK ile uğraşanlar tasfiye edildi.”

MİT ÖNLEM ALMADI

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e suikastı bilen MİT'in önlem almadığını vurgulayan Yılmazer, "Biz suikastçıyı yakalayınca MİT adamı kurtarmaya çalıştı. Mehmet Metiner'e suikast yapacak PKK/ÖSB mensubunu 11 şubatta yakaladık. 'MİT 12 Şubat'ta Metiner'e suikast yapılacak' dedi. Şubat'ta Metiner cinayetini engelledik, Mart'ta görevden alındık.” şeklinde konuştu.

SELAM İRAN TARAFINDAN DESTEKLENEN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖRGÜTTÜR

Selam Terör Örgütü'ndan da bahseden Ali Fuat Yılmazer, "Etiler Koç köprüsü patlaması (26 Mayıs 2011) Selam Terör Örgütü işidir. İran her dönemde cezaevinde olan Selam örgüt üyelerinin yakınlarına yardım etti. Çakma Selam örgütü dinleme iddiasıyla, Selam Tevhid Kudüs Ordusu soruşturması deşifre edildi, adamlar kaçtılar. Selam Tevhid Örgütü İran tarafından desteklenen çok önemli bir örgüttür." dedi.



CİHAN

Yorumlar