Ali Dağı'nda sağlıklı yaşam yürüyüşü

Kayseri Talas Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nce Ali Dağı'nda sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından vatandaşlar fidan dikerek doğaya sahip çıktı.     Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan...

Google Haberlere Abone ol
Ali Dağı'nda sağlıklı yaşam yürüyüşü

Kayseri Talas Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nce Ali Dağı'nda sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından vatandaşlar fidan dikerek doğaya sahip çıktı.

    Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şube Başkanı Nusret Uğurlu ve genci yaşlısı çok sayıda vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerde Ali Dağı eteklerinde buluşanlar, 1900 metre rakımlı dağın 3 zirvesinin ortasına kadar yürüdü. Çaylarını yudumlayarak dinlenen doğaseverler, daha sonra fidanları toprakla buluşturdu.

    Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Sağlık ve belediye çalışanları ile vatandaşlarımızla birlikte Ali Dağı'nda hem sağlık yürüyüşü hem de fidan dikimi çalışması yapıyoruz. İnşallah bu tür organizasyonlar devam edecek. Programda emeği geçen İl Sağlık ve Halk Sağlığı müdürlüklerimize teşekkür ediyorum. Ali Dağını hava sporları ve yaşamın merkezi yapmaya devam ederek, şehrimizin yanı başında olan bu dağımızı vatandaşlarımızın çok yönlü istifadesine sunacağız." dedi.

    İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya ise Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını sağlıklı yürüyüş yılı ilan ettiğini belirterek "Bu kapsamda her ay bir etkinlik düzenliyoruz. Bu ay ise belediye çalışanlarımızla sağlık için yürüdük. Hem de dikili bir fidanımız oldu." diye konuştu.

    Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici de, Talas'ta dikili bir fidanı olmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, "İnşallah bu etkinliği Hacılar'da da gerçekleştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

    TÜMSİAD Şube Başkanı Nusret Uğurlu ise "TÜMSİAD olarak yurt çapında fidan dikim kampanyası hazırladık. Kayseri'de de TÜMSİAD ormanı yapacağız." diyerek tüm işadamlarına çağrıda bulundu.

    Vatandaşlar ise ilk defa Ali Dağı'nda yürümenin ve fidan dikmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederken, zirvede çorba ve simit ikramıyla günün yorgunluğunu attı. Program birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar