Ali Dağı’na 10 kilometre yürüyüş, koşu ve fayton pisti

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçim kampanyasında açıkladığı "Ali Dağı 360 Projesi" için inceleme gezisi düzenledi. Başkan Palancıoğlu, Ali Dağı'na 10 kilometrelik kesintisiz yürüyüş, koşu, binicilik ve faytonu...

Google Haberlere Abone ol
Ali Dağı’na 10 kilometre yürüyüş, koşu ve fayton pisti

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçim kampanyasında açıkladığı "Ali Dağı 360 Projesi" için inceleme gezisi düzenledi. Başkan Palancıoğlu, Ali Dağı'na 10 kilometrelik kesintisiz yürüyüş, koşu, binicilik ve faytonu kapsayan pist için, "Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir proje olacak." dedi.

Yamaç paraşütü ve model uçak tutkunlarının vazgeçilmez mekanı Ali Dağı'nın eteklerine yapılması planlanan 6 metre genişliğinde ve 10 km uzunluğundaki doğal pist için fizibilite çalışması başladı. Güzergahın belirlenmesi için yapılan geziye Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların daire başkanı, müdür ve yetkilileri katıldı. Projeyle ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, birçok faaliyetin bir arada yapılacağı projenin hem Talas'ın hem de Kayseri'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Seçim kampanyamızda söz vermiştik. İnşallah en kısa zamanda projeyi hayata geçireceğiz. Ali Dağı'nın eteklerinde beş altı faaliyetin bir arada olacağı 10 kilo-metrelik pist Türkiye'de ilk olacak. Ayrıca bu projeyle bölgemizde bulunan binicilik tesislerine ekonomik katkının yanında, şehir merkezine 5 kilometrelik kısa bir mesafesiyle şehir içinde doğal bir yürüyüş parkuruna kavuşmuş olacak." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Halit Taşyapan, bu projenin tamamlanmasıyla şehrin ihtiyaç duyduğu yürüyüş parkuru yükünün hafifleyeceğini belirtirken, Fen İşleri Daire Başkanı Ali Hasdal ise, ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kolukısa, Ali Dağı'nın etrafının çok geniş olması nedeniyle zaman zaman üzücü olayların yaşandığını ve projeyle alanın kamuya açılacağından güvenliğin daha iyi sağlanacağını kaydetti.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara projeye destek verdiklerini ifade ederek, "Ali Dağı'nda birçok bitki türü var. Bu projeyle botanikçiler ve vatandaşlarımız bu bitkileri yerinde görmüş olacak. Bölgeye pikniğe gelenlerin yaktığı ateşler yangına neden olabiliyordu. Bu projeyle olası bir yangında arazözlerimiz bu güzergahtan rahatlıkla müdahale edebilecek." şeklinde konuştu.

Bölgedeki binicilik tesisi işletmecileri de projenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederken biran önce hayata geçmesini beklediklerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar