Ali Dağı 4. Atlı Dayanıklılık Yarışları tamamlandı

Kayseri Talas Belediyesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu'nun bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Ali Dağı Atlı Dayanıklılık Yarışı kupa töreniyle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Ali Dağı 4. Atlı Dayanıklılık Yarışları tamamlandı

Kayseri Talas Belediyesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu'nun bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Ali Dağı Atlı Dayanıklılık Yarışı kupa töreniyle sona erdi. Talas Belediye Başkanlığı Süper Kupası'nı, Yetenek Sizsiniz yarışmasında Palmiye isimli atıyla tanınan Kadir Baştuğ kazandı.

Akçakaya Mahallesinde gerçekleşen yarışmanın ardından düzenlenen törene, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'nun yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, Kadın Kolları Başkanı Suna Çakır, belediye meclis üyeleri ve genç yaşlı çok sayıda binicilik tutkunu vatandaş katıldı.

İki gün süren yarışmayla ilgili bilgiler veren TBF Dayanıklılık Komitesi Başkanı ve yarışma başhakemi Muharrem Özçamur, "28 at yarıştı, bunlardan 18'i yarışı başarıyla tamamladı. Bize bu imkanı sunan Talas Belediye Başkanı Sayın Mustafa Palancıoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, "Ata binmek kültürümüzde çok büyük öneme sahip. Bunu farklı bir boyuta getireceğiz." ifadelerini kullandı. Başkan Palancıoğlu, gelecek yılki yarışta çok daha farklı görsel şovlar hazırlanacağını ifade ederek, "Ali Dağı'nın çevreleyen eteklerinde 10 kilometre uzunluğunda daire biçiminde binicilik, yürüyüş, bisiklet ve fayton parkurunu yapacağız. Türkiye'de eşi benzeri olmayacak bu projeyi gelecek yıl bitirmeyi planlıyoruz. Bu proje beni çok heyecanlandırıyor. İnşallah bu yarışmanın Ali Dağı'na çok büyük desteği olacağını düşünüyorum. Model uçak ve yamaç paraşütü gösterileri bu yarışmaların vazgeçilmezi olmasının yanında çok daha farklı konuma getireceğiz. Uluslararası misafirlerimiz olacak." diye konuştu.

Yarışmacılar ise atlı dayanıklılığın en iyi yarışlarının Talas'ta gerçekleştiğini belirterek, bu sporun gelişmesine sağlanan katkılardan dolayı Başkan Palancıoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. 4 farklı kategoride gerçekleşen yarışlarda Kadir Baştuğ, Talas Belediye Başkanlığı Süper Kupası'nda, Timur Altay Kaygusuz 1. yıldızlarda, Ercan Bahadır 2. yıldızlarda ve Mehmet Karanfil junior dallarında birinci oldu. Ödül töreninin sonunda izleyenler yamaç paraşütü, model uçak ve Erciyes Üniversitesi Türk Dünyası Akraba Topluluğu'nun bayrak gösterileriyle unutulmaz bir gün yaşadı. CİHAN

Yorumlar