Ali Babacan'ın Yerine İbrahim Turhan mı Gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kendilerine çeki düzen versinler' dediği Ali Babacan'ın yerine İbrahim Turhan'ın geleceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan'ın Yerine İbrahim Turhan mı Gelecek?

Faiz tyükselişmalarıyla Ali Babacan'ın ileride seçenek politik ümit olma ihtimalinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı belirtiliyor. Babacan defterini kapatan piyasalar, seçim sonrasında ekonominin başına İbrahim Turhan'ın geleceği hesabını yapıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son günlerde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya yönelttiği katı nema eleştirilerinin geri planında Babacan'ı siyasetten kazıma ve suçlu yaratma hedefinin yatacağı belirtiliyor. Seçim sonrasında Babacan'ın yerine, milletvekilliği için Borsa İstanbul Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Turhan'ın gelebileceği konuşuluyor.

ALTERNATİF OLMASIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dozu giderek yükselen eleştirileri piyasalarda yakından takip ediliyor. Öyle ki, tyükselişmaların kurun yüksek seviyelerde kalmasının en iri güvencesi şekilde görüldüğü ve devamının geleceği beklentisiyle yatırımların yapıldığı bile söyleniyor. Faiz kavgasını SÖZCÜ'ye değerlendiren iktisat analistleri, 'Yaşanan kavganın ekonomiden aşırı politik nedene dayandığı ortada. Faiz üstünden hem Başçı hem de Babacan'a yöneltilen eleştirilerle Babacan'ın ileride seçenek politik bir ümit şekilde ortaya çıkma ihtimali ortadan kaldırılıyor. Sert eleştirilerle, Babacan hem ekonomideki darboğazın suçlusu ilan edilmektedir hem de siyasetten kazınıyor' dediler.

İSTİFAYI KABUL ETMEZLER

Peki böylesine katı eleştirilere maruz kalan Babacan ve Başçı istifa edip gider mi? Ekonomi analistlerine göre, seçim sürecinin yaşandığı böylesine kritik bir devirde Babacan ve Başçı istifa etse bile istifalarının kabul edilmesi söz konusu olmayacak. Bu iki isim, seçimlere kadar ekonomide yaşanan ve yaşanabilecek her çeşitli olumsuzlukların nedeni şekilde seçmenin önüne sürülecek. Bu sayede Babacan'ın 'karizmatik önder adayı' şekilde muhalif bir oluşum içinde yer almasının da önüne geçilmiş olacak.

BABACAN'IN YERİNE TURHAN

Üçüncü devir kuralına takılan Babacan'ın umumi seçimler sonrasında ekonomiyi dışarıdan yönetebileceği konuşuluyordu. Ancak, son tyükselişmalarla bu ihtimal bittiğine kati gözüyle bakılıyor. Piyasalara göre, mühtemel bir yeni iktidar çağında Babacan'ın yerine geçebilecek en canlı namzet şekilde Merkez Bankası'ndan Borsa İstanbul'a (BİST) transfer bulunan İbrahim Turhan gösteriliyor. BİST Başkanlığı görevinden istifa edip AKP'den mebus namzet adayı bulunan Turhan'a piyasalarda tepkiyle karşılanmayacağı düşünülüyor.

(Kaynak: Sözcü)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar