Alevlerin arasında kalan anne, bebeğini komşusunun kucağına atarak kurtardı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, iki katlı evde çıkan yangın, korkulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Alevlerin arasında kalan anne, bebeğini komşusunun kucağına atarak kurtardı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, iki katlı evde çıkan yangın, korkulu anların yaşanmasına sebep oldu. Evde mahsur kalan bir anne 7 aylık bebeğini, alt kattaki komşusunun kucağına atarak kurtardı. Bebeğinin kurtulduğunu gören anne de, ikinci kattan aşağıya atladı. Ayağı kırılan anne, hastaneye kaldırıldı.

Korkutan yangın, öğle saatlerinde Hacivat Mahallesi 153. Sokak'ta meydana geldi. Fabrika işçisi Süleyman Akçil (48) ve eşi Semra Akçil'e ait evin bacasında yangın çıktı. Kısa sürede alevler tüm evi sardı. Duman sebebiyle evdekiler dışarıya çıkmakta zorlandı. Babasını kurtarmak isteyen Süleyman Akçil, alt kata inerken Semra Akçil, 7 aylık kızı Ayşegül'ü yanına alarak ikinci katın penceresine çıktı.

Semra Akçil 7 aylık bebeğini 'yardım edin' çağrısını duyarak olay yerine gelen Fikret Yoldaşlık'ın kucağına attı. Yaklaşık 5 metre yükseklikten bırakılan bebek Fikret Yoldaşlık'ın kucağına düşerken herkes rahat bir nefes aldı. Ardından Semar Akçil alevlerden atlayarak kaçtı. Semra Akçil'in sağ bacağı kırıldı. Süleyman Akçil alevlerin ve dumanın kapladığı evden babasını çıkardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler yangını kısa sürede söndürdü.

Vücudunun bazı yerlerinde yanık oluşan Süleyman Akçil ile ayağı kırılan eşi Semra Akçil Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Dumandan etkilendiği öğrenilen Mehmet Akçil ise Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada bebeği kurtaran Fikret Yoldaşlık yaşadıklarını şöyle anlattı: “Neden çıktığını bilmiyorum. Hortumları taktım, camı kırıp müdahale etmeye başladık. Çok korkunç bir duman vardı. Başını sardım. Kadın ‘çocuğumu kurtarın’ dedi. Geri döndüm. Bebeği camdan saldı. Ben de çocuğu tuttum. Sonra kendini saldı. Tutamadım, beraber yere düştü. Salma dedim ,ama Allah'a sığındım tuttum.”
CİHAN

Yorumlar