Alevlere karşı hortumla mücadele ettiler

Büyükçekmece’de, çok sayıda itfaiye ekibi ve helikopterin müdahalede bulunduğu yangında iplik fabrikası kül oldu. Fabrikanın yakınındaki bir binada ise vatandaşlar alevlerin evlerine sıçramaması için bahçe hortumuyla mücadele verdi....

Google Haberlere Abone ol
Alevlere karşı hortumla mücadele ettiler

Büyükçekmece’de, çok sayıda itfaiye ekibi ve helikopterin müdahalede bulunduğu yangında iplik fabrikası kül oldu. Fabrikanın yakınındaki bir binada ise vatandaşlar alevlerin evlerine sıçramaması için bahçe hortumuyla mücadele verdi.

Türkoba Mahallesi’ndeki iplik fabrikasında 16.00 sıralarında yangın çıktı. Pazar günü olması nedeniyle çalışan kimsenin bulunmadığı fabrikada alevler bir anda binayı sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ilçeden itfaiye ekipleri geldi. Karadan onlarca araç ile müdahalede bulunan ekiplere İstanbul İtfaiyesi’nin yangın söndürme helikopteri de havadan destek verdi. Defalarca sorti yapan helikopterin de katkısıyla yangın kısmen kontrol altına alındı.

İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar alevlerin konutlara sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Vatandaşlar, bahçe hortumuyla pencere ve çatıdan kendi binalarına su sıktı. Vatandaşlar alevlerin kendi evlerine sıçramasını engellemeye çalıştı.

Fabrikada işçi olarak çalıştığını belirten Emre Genç, bugün iş yerinde çalışan bulunmadığını söyledi. Yangının elektrik panosundan çıkmış olabileceğini ifade eden Genç, kimse olmadığı için ölü ya da yaralı bulunmadığını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar