'Alevilerin son kullanma tarihi seçimin bittiği tarih değildir'

Alevi-Bektaşi Bursa Platformu, yayınladığı deklarasyonda, siyasi partilerin, Alevi Bektaşilere, ‘son kullanma tarihi seçimin bittiği tarihe denk gelen bir mal’ gözü ile baktığını ifade ederek, “Önümüzde 30 Mart mahalli idareler seçimleri var.

Google Haberlere Abone ol
'Alevilerin son kullanma tarihi seçimin bittiği tarih değildir'

Alevi-Bektaşi Bursa Platformu, yayınladığı deklarasyonda, siyasi partilerin, Alevi Bektaşilere, ‘son kullanma tarihi seçimin bittiği tarihe denk gelen bir mal’ gözü ile baktığını ifade ederek, “Önümüzde 30 Mart mahalli idareler seçimleri var. Alevilerin son kullanma tarihinin 30 Mart saat 17.00’de sona ereceğini, seçimler bittiği gün yeni seçim sürecine kadar Alevilik, Bektaşilik defterinin kapanacağını ve Alevi sorunlarının rafa kalkacağından kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Bursa’da tüm Alevi-Bektaşi bileşenlerinden oluşan Alevi-Bektaşi Bursa Platformu, yaklaşan yerel seçimler de dahil olmak üzere genel anlamda siyasal sürece yönelik tavır ve taleplerini içeren bir deklarasyon sundu. Basın ve medya mensuplarına verilen ön bilgilendirme sonrasında, ilgili deklarasyon metni üyelerin katılımıyla kamuoyuna duyuruldu. Ataevler Mahallesi'nde bulunan cemevine düzenlenen basın toplantısında konuşan Platform Basın Sözcüsü Ali Rıza Altun, bazı partiler için çantada keklik olmadıklarını söyledi.

"ÇANTADA KEKLİK DEĞİLİZ"
Bu zamana kadar ‘Aleviler siyasetin dışında olmalı’ söylemi ile Alevi ve Bektaşilerin hep siyasetin dışında tutulduğunu anlatan Platform Basın Sözcüsü Ali Rıza Altun, Alevi ve Bektaşilerin de bundan sonra siyasetin içinde olacaklarını söyledi.

Asıl sorunun; her seçim öncesi kendilerinden olmayan birilerinin ortaya çıkıp kendilerini dizayn etme, kendilerinden çıkar sağlayıp seçimler bittiğinde kendilerini yok sayma sorunu olduğunu anlatan Altun, “Alevi toplumu, bu bakış açısı ile onların gözünde son kullanma tarihi seçimin bittiği tarihe denk gelen bir mal özelliği taşımaktadır. Önümüzde 30 Mart mahalli idareler seçimleri var. Alevilerin son kullanma tarihinin 30 Mart saat 17.00’de sona ereceğini, seçimler bittiği gün yeni seçim sürecine kadar Alevilik, Bektaşilik defterinin kapanacağını ve Alevi sorunlarının rafa kalkacağından kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Bunun, Alevilerin 60 yıllık kaderi olduğunu belirten Ali Rıza Altun, şöyle devam etti: “Bizler solda olmak kaydı ile her partiyle ilkeli ve toplumsal çıkarlarımızı korumak eşit ve adil temsil şartı ile siyaset yapmaktan bir sakınca görmüyoruz. Ancak sürekli bizlerden almaya alışmış, bizleri oy deposu gibi gören sahte kurtarıcılardan kendilerine çeki düzen vermezlerse yollarımızı ayırmamızın zamanının geldiğini bilmelerini istiyoruz. Bizler çantada keklik olmadığını, ayrıca olsak bile o kekliğin kanatlarının olduğunu, bir gün mecbur kalırsa kendi iklimine doğru uçacağını da bilmelerini istiyoruz.”

Sağdan aday gösterimine de tepki gösteren Platform Basın Sözcüsü Ali Rıza Altun, şöyle devam etti: “Son zamanlarda adeta moda haline geleni sağdan ithal ve devşirme bir anlayışla transferler yapıp, karma vitrin oluşturmaya çalışan ve gerek yerelde, gerekse merkezde soldan oy alıp sağa yaslanan, sağla çıkar ilişkisi içine giren kimi sol görünümlü siyasetçilere de buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Siyasal etik açıdan asla doğru bulmadığımız bu davranışları ya terk edin ya da sağdan yana gönül koymuşsanız dürüst olun sağa, ait olduğunuz yere gidin. Bizleri ve size inanmış olanları daha fazla kandırmayın.”





CİHAN

Yorumlar