Alevi imam toplantıya örnek oldu

Ordu Fatsa'da bulunan Hazreti Ali Camii-Cemevi imamı Ali Rıza Güvenkaya 'Aleviler ve Sünniler: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' başlığı ile toplanan Abant Platformu'nda kendinden örnekler verdi.

Google Haberlere Abone ol
Alevi imam toplantıya örnek oldu

Ordu Fatsa'da bulunan Hazreti Ali Camii-Cemevi imamı Ali Rıza Güvenkaya 'Aleviler ve Sünniler: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' başlığı ile toplanan Abant Platformu'nda kendinden örnekler verdi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) düzenlediği Abant Platformu’nun 30. toplantısı dün başladı. Büyük Abant Otel’deki ‘Aleviler ve Sünniler: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak’ başlıklı toplantıda Alevi sorununa yönelik çözüm önerileri sunuldu. Toplantıya Ordu'dan katılan Hazreti Ali Camii-Cemevi imamı Ali Rıza Güvenkaya, Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı. 1995 yılında inşa edilen görev yaptığı caminin toplantıya örnek olduğunu söyleyen Güvenkaya, "Bu yapı 1995 yılında yapılmış. Cemevi daha önceden ibadete açılmıştı. Burada herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Kendim de Alevi bir aileden geliyorum. Benim cemaatimin yarısı Alevi yarısı Sünni. Aynı mekanda saf tutup namaz kılabiliyoruz. Namaz çıkışlarında cemevinin yemekhanesinde eraberce lokmalar yapıyoruz. Bu derece hoşgörü içerisinde yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

FATSA HEP BÖYLE
Toplantıya ilk kez katıldığını söyleyen Alevi İmam, "Burası biraz akademik. İşin ince detaylarının olduğu görülüyor. İnşallah hayırlı olur. Cami ve cemevinin yan yana olması meselesine bakarsak bu Fatsa'da aşılmış durumda. Sadece görev yaptığım cami değil diğer mahallelerde de bu yapılara rastlamak mümkün." ifadelerini kaydetti.

Alevi bir ailenin ferdi olarak imam hatip okuduğunu ve bu süre zarfında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığını söyleyen Ali Rıza Güvenkaya, "Hiçbir aksilikle karşılaşmadım. Ben imam hatipli Alevi bir imam olarak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Özellikle arkamda saf tutan cemaatim, bu Alevidir, arkasında namaz kılmayalım gibi bir tepki görmedim. Sekiz yıldır hiç rastlamadım. İki toplum birbirini yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Bizim orada bulunan toplum olarak bu yerleşmiş. İl dışında göreve başladım. Gayet olumlu tepkiler aldım. Ailem beni destekledi. İnşallah bu tür toplantılardan olumlu sonuçlar çıkar." dedi.
CİHAN

Yorumlar