Alevi dernekleri Soma şehitlerini andı

Alevi Bektaşi Dernekleri Bursa Platformu, Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği feci olay nedeniyle Bursa'da anma töreni düzenledi. Ataevler Pazaryeri'nde düzenlenen törende, hazırlanan 301 baret meydana dizilerek ölen işçilerin isimlerinin...

Google Haberlere Abone ol
Alevi dernekleri Soma şehitlerini andı

Alevi Bektaşi Dernekleri Bursa Platformu, Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği feci olay nedeniyle Bursa'da anma töreni düzenledi.

Ataevler Pazaryeri'nde düzenlenen törende, hazırlanan 301 baret meydana dizilerek ölen işçilerin isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar tek tek baretlerin yanına konuldu. Programa katılan vatandaşlar, baretlerin yanına kırmızı karanfil bıraktı. İşçiler için dua yapıldı. Maden ocağını temsilen yapılan, maden girişini temsil eden siyah bir yapının girişinde yazılan, "Burada devlet yok, ölüm var" yazısı dikkat çekti.

Alevi Dernekleri Başkan Yardımcısı Ali Rıza Altun, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. "Sizlere hoş geldiniz bile diyemiyoruz, Soma'nın acısını kalbinize gömüp geldiğinizi biliyoruz" diyen Altun, şunları dile getirdi: "Soma'da bir insanlık trajedisi yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Söylenecek çok şey var ancak bu meydana baktığımızda sözün bittiği yerde olduğumuz hepimiz görüyoruz. Anma töreninin hazırlıklarını yaparken bizler, ölenlerin isimlerini yazarken yorulduk. Ölen emekçilerin isimlerin sayarken adeta utandık. Hakkın, hukukun, insanlığın, vicdanın sükut ettiği böyle bir ülkede yaşamaktan gerçekten utandık."

Konuşmaların ardından katılımcılara lokma dağıtıldı.

CİHAN

Yorumlar