Alevi dernekleri sağduyu çağrısı yaptı

Malatya’daki 49 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu tarafından ülkenin son günlerde gerilimli günlerden geçtiği belirtilerek sağduyu çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Alevi dernekleri sağduyu çağrısı yaptı

Malatya’daki 49 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu tarafından ülkenin son günlerde gerilimli günlerden geçtiği belirtilerek sağduyu çağrısı yapıldı.

Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu, ülkenin son günlerde gergin ve gerilimli günlerden geçtiği belirtilerek, sağduyusu çağrısı yaptı. Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Malatya’da bulunan 49 vakıf ve dernek adına Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu üyeleri adına basın açıklamasını Hasan Meşeli yaptı. Meşeli, Gezi olayları esnasında ekmek almaya giderken, polis biber gazı fişeği ile başında vurulan Berkin Elvan, 269 gün ölüme direndikten sonra, önceki gün sabah saat 07.00’de hakka yürüdüğünü anımsatarak, “Başta kederli ailesi olmak üzere, bütün halkımızın başı sağ olsun. Berkin Elvan yavrumuzun, bir daha gelmeyeceğini biliyoruz. Berkin’in ölümü herkes gibi bizi de derinden üzmüştür. Yalnız biz diyoruz ki, bir daha Berkin’ler ölmesin. Toplumlar, bu tür acıları yaşamasın. Berkin, son demokrasi şehidimiz olsun." dedi.

"HALKIMIZA REVA GÖRÜLEN ŞİDDETİN SEBEBİ NEDİR?"

"Ülkemiz son derece gergin ve gerilimli bir süreçten geçiyor" diyen Meşeli, toplumun ortadan ikiye bölündüğünü kaydetti. Meşeli, şunları kaydetti: “Bu bölünme sonucu Gezi olayları patlak verdi. Gezi olaylarında bu yana, Berkin ile beraber demokrasi şehidimizin sayısı 8’e yükseldi. Halkımıza acımasıza reva görülen bu şiddetin sebebi nedir? Bilmiyoruz. Bilen varsa çıksın bize açıklasın. Bu halk bu kadar aşağılanmayı, horlanmayı ve şiddeti hak etti mi? Bilmiyoruz. İşin kötü tarafı her alanda ayrımcılığın yapılmasıdır. Tuhaf olan, toplumun bütün katmanlarının bundan rahatsız olmamasıdır. Halklarımıza karşı yapılan bu ayrımcılığı hafife alınmasıdır. İşte bu vurdumduymazlık bizi üzüyor."

"ÜLKENİN YUMUŞAK KARNI OLMAK İSTEMİYORUZ"

Ülkenin hızlı bir şekilde Ortadoğululaştığını ifade eden Meşeli, ülkemiz hızla Lübnanlaştığını söyledi. Bir ülkede siyasetin yerini din, ırk ve mezhepler almışsa söylenecek fazla bir şey kalmadığını belirten Meşeli, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer bu ayrımcılığın önü alınmazsa, bu ülke hızla bölünür. Karanlığa sürüklenir. Karanlığa sürüklenen ülkelerin kazananı olmamıştır. Lübnan’da, Yugoslavya’da, Irak’ta, Suriye’de yapılanların kazananı yoktur. Kaybedeni ise herkestir. Bunun için, herkes, ama herkes elini taşın altına koymalıdır. Biz Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu olarak diyoruz ki biz bu ülkenin yumuşak karnı olmak istemiyoruz. Katliamlara uğramak istemiyoruz. Bütün ülkeyi sağduyuya çağırıyoruz. Kendine insanım diyen herkesi Berkin için duyarlı olmayı çağırıyoruz."
CİHAN

Yorumlar